iPhone 5/5S/5C servis iKlinika | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

IPHONE SERVIS 5/5S/5C U trenutku nepažnje dogodila Vam se nesreća na Vašem Apple iPhone uređaju ili je uređaj neočekivano prestao...

iphone5_5s_5c

IPHONE SERVIS 5/5S/5C

U trenutku nepažnje dogodila Vam se nesreća na Vašem Apple iPhone uređaju ili je uređaj neočekivano prestao funkcionirati?

Ukoliko Vam se dogodio problem s Vašim uređajem u mogućnosti smo Vam pomoći. Vršimo servis Apple iPhone 5/5S/5C uređaja neovisno o kvaru.

Bio uređaj fizički oštećen ( razbijeno staklo osjetljivo na dodir, LCD ekran ili kućište), smočen , neke od tipki ne funkcioniraju ( tipka paljenja, volumen, bešumno ili home), uređaj se ne želi upaliti, puniti ili se gasi sam od sebe, tu smo da riješimo problem.

Većinu kvarova riješavamo kroz 30 minuta od zaprimanja uređaja na servis, a ukoliko je kvar uređaja veći, u većini slučajeva izvršiti ćemo dijagnostiku isti radni dan po zaprimanju uređaja na servis, te Vas kontaktirati s opisom kvara i vremenom potrebnom za servis.

Uz učestale probleme nastale mehaničkim oštećenjem, vršimo i servise matičnih ploča kako bi izbjegli visoke troškove nabave nove ploče.

Dijagnostika kvarova je u potpunosti besplatna. Okvirnu dijagnostiku vršimo prilikom zaprimanja uređaja na servis, a ukoliko je kvar kompliciraniji najčešće unutar radnog dana dana po zaprimanju uređaja na servis. Po izvršenoj dijagnostici kontaktiramo Vas s opisom kvara i cijenom servisa.

 

POPIS NAJČEŠĆIH KVAROVA SA OČEKIVANIM TRAJANJEM SERVISA

 

Otključavanje

Otključavanje odnosno unlock iPhone 5/5S/5C uređaja potrebno je u slučaju korištenja SIM kartica drugih telekomunikacijskih operatera u Apple iPhone 5/5S/5C uređaju koji je tvornički kodiran npr. na T-mobile. Nakon otključavanja npr. T-mobile uređaja, slobodno u uređaj možete umetnuti SIM karticu od npr. od Vip-a (ili Tomato), Tele 2 karticu ili karticu nekog trećeg operatera i uređaj je prihvaća. Nakon otključavanja nestaje informacija ‘nema usluge’ (no service) prilikom umetanja neodgovarajuće SIM kartice.
Apple IPhone 5/5S/5C uređaj je trenutno moguće otključati jedino tvorničkim putem. U mogućnosti smo Vam ponuditi tvorničko otključavanje putem Apple-a, te u tom slučaju nije bitno na kojoj verziji iOS-a je uređaj. Prilikom tvorničkog otključavanja, uređaj nije potrebno ostaviti kod nas jer iz uređaja trebamo samo njegov IMEI broj.

Očekivano trajanje servisa: 1-10 dana

 

Staklo osjetljivo na dodir i LCD ekran (prednji panel)

Dogodila Vam se nezgoda i uređaj Vam je pao, razbilo Vam se staklo ili LCD ekran? Vama je potrebna promijena prednjeg panela.
Kod Apple iPhone 5/5S/5C uređaja servis razbijenog stakla nažalost nije tako jednostavan. Nažalost ne postoji mogućnost promijene samo stakla osjetljivog na dodir (touchscreen-a), nego je potrebno mijenjati cijeli prednji panel. Prednji panel podrazumijeva novo staklo osjetljivo na dodir i novi Retina LCD ekran koji su tvornički uprešani u prednji panel. Svaki pokušaj razdvajanja tih dvaju komponenti rezultira pucanjem LCD ekrana.

Očekivano trajanje servisa: 20-30 minuta

 

Zadnje kućište

Dogodila Vam se nezgoda i oštetili ste poleđinu Vašeg Apple iPhone 5/5S/5C uređaja ili imate problema sa mutnom i nečistom slikom prilikom slikanja i snimanja video sadržaja?
Promijenit cemo Vam zadnje kučište na Vasem Apple iPhone 5/5S/5C uređaju. Servis zadnjeg kučišta na Apple iPhone 5/5S/5C uređaju podrazumijeva izmjenu zadnjeg kučišta sa novim kučištem, te nove leće za kameru i LED osjetljenje, te tipkama.

Očekivano trajanje servisa: 2 sata

 

Kamera- zadnja

Slike koje ste uslikali svojim iPhone uređajem su mutne, zatvarač senzora kamere se ne otvara, bleskalica kamere ne radi?
Potrebna je izmjena zadnje kamere na Vašem Apple iPhone 5/5S/5C uređaju. Servis se izvodi promijenom visoko razlučive kamere kompaktibilne za snimanje i slikanje HD sadržaja. Kamera koja se ugrađuje u Vaš uređaj je original Apple razlučivosti 8 Megapixela. U kompletu sa kamerom dolazi i nova LED bljeskalica za kvalitetnije slike u mraku i u lošim vremenskim uvjetima.

Očekivano trajanje servisa: 20-30 minuta

 

Kamera-prednja

Slike su Vam mutne, zatvarač senzora kamere se ne otvara?
 Potrebna je izmjena prednje kamere na Vašem Apple iPhone 5/5S/5C uređaju. Promijena se izvodi promijenom fleksiblinog kabla na kojem se nalazi prednja kamera, senzor svijetla i tercijarni mikrofon. Fleskibilni kabel koji se ugrađuje u Vaš uređaj je original Apple .

Očekivano trajanje servisa: 30 minuta

 

Dock – konektor punjenja

Vaš Apple iPhone 5/5S/5C ne želi se puniti, ne očitava ukopčane slušalice, ne sinkronizira se s računalom ili Vam jednostavno mikrofon ne radi? 
Vama je potrebna promjena dock-a (konektor punjenja) na Vašem Apple iPhone 5/5S/5C uređaju. Dock je multifunkcionalna komponenta Apple iPhone 5/5S/5C uređaja smještena pri dnu Apple iPhone 5/5S/5C uređaja. Sastoji se od novog USB konektora s lightning priključkom za punjenje i sinkronizaciju s računalom, audio konektora, novog primarnog mikrofona, te kontakata za “home” tipku i zvučnik razglasa.

Očekivano vrijeme servisa: 30 minuta

 

Wi-Fi Antena

Vaš Apple iPhone 5/5S/5C ima problema sa spajanjem na Wi-Fi (bežičnu mrežu)?
 Promijenit ćemo Vam Wi-Fi antenu i problem će nestati. Ponovno možete bezbrižno surfati po Internetu maksimalnim brzinama. Najčešći razlog promjene ove komponente je slab ili
gotovo nikakav prijam bežičnog signala sa neke pristupne točke poput kućnog
Internet routera. Ako Vam je u postavkama opcija Wi-Fi siva ili piše no Wi-Fi najvjerovatnije u problemu nije Wi-Fi antena, nego je potrebno promijeniti Wi-Fi čip.

Očekivano vrijeme servisa: 30 minuta

 

Baterija

Kapacitet baterije Vašeg uređaja nije kao prvog dana ili se odjednom više ne želi upaliti? 
Vrijeme je za promjenu baterije! Ugradit ćemo u rekordnom roku (5 min) novu Apple originalnu bateriju za Vaš Apple iPhone 5/5S/5C uređaj. Najčešći razlog promijene baterije je smanjeni kapacitet baterije nastao čestim ciklusima punjenja/pražnjenja ili zbog nepogodnih vanjskih utjecaja kao što su vlaga, prekomjerna izloženost uređaja izrazito visokim ili niskim temperaturama i sl. Baterije se također mogu lako oštetiti korištenjem nelicenciranih ili zamjenskih punjača niske kvalitete.

Očekivano vrijeme servisa: 5 minuta

 

Zvučnik-ušni

Sugovornika loše čujete ili Vam se dogodila nezgoda i prolili ste tekućinu po svom Apple iPhone 5/5S/5C uređaju?
 Promjenom ušnog zvučnika ćete riješiti problem lošeg prijema zvuka od strane sugovornika, bio to slab ili nikakav prijem. Servis ušnog zvučnika na Apple iPhone 5/5S/5C uređaju traje u prosjeku 20 minuta, te se sastoji od izmjene ušnog zvučnika i zamjene zaštitne mrežice za kvalitetniji i čišći zvuk tijekom razgovora.

Očekivano vrijeme servisa: 20 minuta

 

Zvučnik razglas

Netko Vas upravo zove a Vaš Apple iPhone 5/5S/5C ne zvoni? Reproducirate glazbu na Vašem Apple iPhone 5/5S/5C uređaju i zvuk je nekvalitetan ili ga uopće ne čujete radi oštećenja na membrani zvučnika?
Vrijeme je za promjenu zvučnika razglasa. Dopustite da Vam zamijenimo zvučnik razglasa za daljnje nesmetano korištenje Vašeg Apple iPhona. Ugradit ćemo Vam novi originalni zvučnik razglasa i promijeniti zaštitnu mrežicu za kvalitetniji i čišći zvuk kao što je bio prvog dana. Najčešći razlog kvara zvučnika razglasa na Apple iPhone 5/5S/5C uređaju je zbog utjecaja vlage, tekućina i prašine.

Očekivano vrijeme servisa: 20 minuta

 

Motorić vibracije

Vaš Apple iPhone 5/5S/5C više ne vibrira ili je jednostavno “poludio” i nekontrolirano vibrira? 
Promijenite motorić vibracije. Promjena motorića vibracije u našem servisu traje do 15 minuta. Najčešći razlozi zašto motoric vibracije ne radi je mehaničko oštećenje ili utjecaj vlage. Nije veliki kvar, ali je neugodan ako Vam je uređaj u bešumnom modu, a Vi nemate informaciju da Vas netko pokušava kontaktirati pozivom ili jednostavno SMS porukom.

Očekivano vrijeme servisa: 15 minuta

 

Senzor kabel

Tijekom razgovora događaju Vam se neugodne situacije tipa bezrazložnog paljenja razglasa, poziv stavljate na čekanje, slučajno poklapate ili Vam ne radi prednja kamera?
 Potrebna Vam je promjena sensor kabela. Senzor kabel sastoji se od dvije bitne komponente. Jedna komponenta je senzor leća, a druga komponenta je prednja kamera. Senzor blizine je foto-elektronički sklop koji služi za dvije funkcije. Regulaciju pozadinskog osvjetljenja na LCD ekranu Vašeg Apple iPhone 5/5S/5C uređaja, a druga funkcija je očitavanje blizine, odnosno tijekom razgovora kada iPhone prislonite licu LCD ekran se mora ugasiti. Druga komponenta senzor kabla je prednja kamera. Prednja kamera predviđena je za ugodniju konverzaciju prilikom korištenja video/internet razgovora putem skype-a is l. aplikacija, a nerijetko je korištena i za okidanje planetarno poznatih selfie fotografija ;).

Očekivano trajanje servisa: 30 min

 

Home tipka

Tako je malo tipki na Apple iPhone uređaju, a jedna od najbitnijih Vam ne funkcionira? Home tipka (button) ne funkcionira ili radi sa prekidima? 
Home tipka je jedina tipka na prednjem dijelu Apple iPhone 5/5S/5C uređaja, te pošto je jedina, i najbitnija je. Ovisno o situaciji ili Vam je potrebna izmjena same home tipke, a u nekim slučajevima i pristaništa. Ali ne brinite se, mi ćemo prvo provjeriti za Vas što je točno uzrok problema, a tek onda popravljati. Promjena home tipke svrstava se u rutinske poslove našeg servisa, te sama promjena home tipke traje do 30 minuta, te u tom postupku servisiranja Apple iPhone 5/5S/5C uređaja ugrađujemo Vam novu originalnu home tipku.

Očekivano trajanje servisa: 15-30 min

 

Aluminijsko kućište

Oštetili ste aluminijsko kućište Vašeg Apple iPhone 5/5S/5C uređaja?
 Aluminijsko kućište vrlo je bitna komponenta Apple iPhone 5/5S/5C uređaja. Aluminijsko kućište nije samo dekorativni dodatak vrhunskom dizajnu Apple stručnjaka, nego i “kralježnica” Apple iPhone 5/5S/5C uređaja. Na aluminijski okvir spajaju se sve komponente Apple iPhone 5/5S/5C uređaja, te uz tu funkcionalnost, okvir služi i kao GSM i GPS antena. Izmjena aluminijskog kućišta u našem servisu traje do 2 radna sata, te u postupku promijene na novo originalno aluminijsko kućište vršimo transfer svih Vaših komponenti, od Vašeg prednjeg panela, matične ploče, fleksibilnih kablova pa do zadnjeg i najmanjeg šarafića koji čine cjelinu Vašeg Apple iPhone 5/5S/5C uređaja.

Očekivano trajanje servisa: 2 radna sata

 

GSM Antena

Imate problema sa signalom? Loš je ili ga uopće nema? 
Potrebna Vam je promjena GSM antene. GSM antena je mala komponenta koja spaja matičnu ploču s aluminijskim okvirom Apple iPhone 5/5S/5C uređaja. Servis promijene GSM antene traje u prosijeku 10 minuta i rezultati su odmah vidljivi.

Očekivano trajanje servisa: 15 min

 

Audio/power fleksibilni kabel

Tipka za bešumno ili tipka za pojačavanje/smanjivanje jačine zvuka Vam ne funkcionira? Tipka za zaključavanje ne funkcionira ili funkcionira povremeno?
 Uređaj ne vibrira u bešumnom modu? Potrebno je izmijeniti audio/power fleksibilni kabel na Vašem Apple iPhone 5/5S/5C uređaju. Audio/power fleksibilni kabel je multifunkcionalni fleksibilni kabel koji spaja sve tipke vezane za zvuk, tipku za bešumno (silent), te tipke za glasnoću (+/-). Uz navedene tipke na audio-power kablu također se nalazi power tipka koju koristite za zaključavanje ekrana, te kontakti motorića vibracije. Ako Vam je bilo koja od navedenih komponenta na uređaju neispravna, potrebna Vam je izmjena audio/power fleksibilnog kabla. Servis audio/power fleksibilnog kabla na Apple iPhone 5/5S/5C uređaju u našem servisu traje približno 45 minuta.

Očekivano trajanje servisa: 45 min

 

Mikrofon

Sugovornik Vas loše ili uopće ne čuje? Postoji mogućnost problema mikrofona, ali i audio chipa (audio compiler). Problem audio compilera je opisan pod servisom matične ploče. Najčešće je problem samo u mikrofonu pošto je sama komponenta vrlo izložena vanjskim utjecajima, te vlaga i voda lako dospijevaju do nje. Servis se sastoji od zamjene mikrofona na donjoj strani uređaja koji se nalazi na pristaništu (docku) , koje također sadrži kontakte zvučnika razglasa i tipke za povratak (home tipke), te audio ulaz za slušalice, a servis izmjene kompletne komponente traje u prosjeku do pola sata od zaprimanja uređaja.

Očekivano vrijeme servisa: 30 min

Silent

Nedostaje Vam tipka za bešumno (silent) ili ima loši odaziv? “
Pod ovim pojmom podrazumijeva se izmjena tipke za bešumno na Vašem Apple iPhone 5/5S/5C uređaju. Servis promijene silent tipke na Apple iPhone 5/5S/5C uređaju se sastoji od zamjene postojeće s novom silent tipkom izrađenom od nehrđajućeg čelika. Izmjena tipke u prosijeku traje 30 minuta. Ako Vam tipka ne funkcionira, a ima odaziv potrebna Vam je promjena audio kabla.

Očekivano trajanje servisa: 30 min

 

Sim nosač

Nedostaje Vam nosač SIM kartice? 
Svratite do nas i u trenu Vam isporučujemo originalni SIM držač izrađen od fino obrađenog aluminija. Jedini nedostatak našeg SIM nosača kartice je u tome što je Vaš imao ugraviran unikatni IMEI broj (serijski broj Vašeg Apple iPhone 5/5S/5C uređaja) dok naš nažalost to nema.

 

Power tipka

Nedostaje Vam tipka za paljenje (power) ili ima loši odaziv?
 Pod ovim pojmom podrazumijeva se izmjena tipke za paljenje na Vašem Apple iPhone 5/5S/5C uređaju. Servis promijene power tipke na Apple iPhone 5/5S/5C uređaju se sastoji od zamjene postojeće s novom power tipkom izrađenom od kirurškog čelika. Izmjena tipke u prosijeku traje 20-30 minuta. Ako Vam tipka ne funkcionira, a ima odaziv potrebna Vam je promjena audio/power fleksibilnog kabela.

Očekivano trajanje servisa: 30 min

 

Volumen tipka

Nedostaje Vam tipka za glasnoću (volume) ili ima loš odaziv? 
Pod ovim pojmom podrazumijeva se izmjena tipke za volumen (+/-) na Vašem iPhone 5/5S/5C uređaju. Servis promijene volume tipke na Apple iPhone 5/5S/5C uređaju se sastoji od zamjene postojeće s novom volumen tipkom izrađenom od kirurškog čelika. Izmjena tipke u prosijeku traje 20-30 minuta. Ako Vam tipka ne funkcionira, a ima odaziv potrebna Vam je promjena audio/power fleksibilnog kabela.

Očekivano vrijeme servisa: 30 min

 

Matična ploča

Servis matične ploče je vrlo širok pojam iz razloga tog jer je matična ploča Vašeg Apple iPhone 5/5S/5C uređaja je u stvarnosti “mozak” Vašeg uređaja, a uređaj je poput malog računala. U početak rada na matičnoj ploči se podrazumijeva detaljna dijagnostika, nakon koje uklanjamo sve eventualne kvarove na matičnoj ploči uz prethodno Vaše odobrenje. Vrhunskom opremom i dugogodišnjim iskustvom uklanjamo sve vrste kvarova na matičnoj ploči pa i ako Vam Apple iPhone 5/5S/5C pao npr. u more, snijeg, bio na utjecaju ekstremne topline ili pao s velike visine.

 

Čišćenje matične ploče od utjecaja vlage

Vrlo česta pojava nakon doticaja uređaja s vlagom i tekućinama. Uređaj tretiramo posebnim tekućinama za čišćenje elektroničkih vodova i komponenti matične ploče koje u većini slučajeva u potpunosti uklanjaju utjecaje oksidacije na Vašem Apple iPhone 5/5S/5C uređaju.

 

Lemljenje konektora

U mogućnosti smo promijeniti sve konektore na matičnoj ploči Apple iPhone 5/5S/5C uređaja, ugrađujući nove konektore sa vrhunskom i suvremenom opremom.

 

Ako Vaš kvar nije naveden u ovom opisu kvarova, slobodno nas kontaktirajte e-mailom info@iklinika.hr ili pozivom na 01 5587 240.

Dijagnostika svih Apple iPhone uređaja je BESPLATNA.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.