iPhone 4G/4S servis iKlinika | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

  Vaš iPhone ljubimac namočio se u hladnoj vodi i “prehladio” se u baš u krivo vrijeme ili se našao...

iphone4g4s

 

Vaš iPhone ljubimac namočio se u hladnoj vodi i “prehladio” se u baš u krivo vrijeme ili se našao na krivome mjestu i u sekundi nepažnje doživio mehaničko oštećenje ili oštećenje druge prirode?

Nažalost nezgode se događaju , ali zato ste Vi na pravom mjestu u pravo vrijeme ukoliko tražite pomoć po pitanju kvarova na Vašem Apple iPhone uređaju, jer profesionalno vršimo servise neovisno o kvaru, a Vaše vrijeme nam je od ključne važnosti.

Veliku većinu kvarova u mogućnosti smo otkloniti unutar 30 minuta od zaprimanja uređaja na servis, a kod kompleksnijih kvarova uređaja nerjetko ćemo izvršiti dijagnostiku unutar 24 h, te Vas kontaktirati s detaljnim opisom kvara i vremenom potrebnim za servis.

Uz učestale probleme nastale mehaničkim oštećenjem, vršimo i servise matičnih ploča kako bi izbjegli visoke troškove nabave nove ploče.

Dijagnostika kvarova je u potpunosti besplatna. Okvirnu dijagnostiku vršimo prilikom zaprimanja uređaja na servis, a ukoliko je kvar kompliciraniji najčešće unutar radnog dana dana po zaprimanju uređaja na servis. Po izvršenoj dijagnostici kontaktiramo Vas s opisom kvara i cijenom servisa.

 

Objašnjenje pojmova o iPhone 4 popisu popravaka

 

Otključavanje 

Otključavanje odnosno unlock iPhone 4 uređaja je pojam pod kojim se podrazumijeva korištenje SIM kartica drugih telekomunikacijski operatera u Apple iPhone 4 uređaju koji je tvornički kodiran npr. na T-mobile. Nakon otključavanja T-mobile uređaja slobodno u uređaj možete umetnuti SIM karticu od npr. Vip-a (ili Tomato), Tele 2 karticu ili karticu nekog trećeg operatera i uređaj je prihvaća. Nakon otključavanja nestaje informacija nema usluge (no service) prilikom umetanja neodgovarajuće SIM kartice.
 Apple iPhone 4 uređaj je trenutno moguće otkljucati na 3 različita načina. U mogućnosti smo Vam ponuditi tvorničko otključavanje putem Apple-a, te u tom slučaju nije bitno na kojoj verziji iOS-a je uređaj.

 

Touchscreen (staklo osjetljivo na dodir)

Dogodila Vam se nezgoda? Uređaj je pao i razbilo Vam se staklo? Potrebna Vam je promjena prednjeg panela. 
Kod Apple iPhone 4 uređaja servis razbijenog stakla nažalost nije tako jednostavan. Nažalost ne postoji mogućnost promijene samo stakla osjetljivog na dodir (touchscreen-a), nego je potrebno mijenjati cijeli prednji panel. Prednji panel podrazumijeva novo staklo osjetljivo na dodir i novi Retina LCD ekran koji je tvornički uprešan u prednji panel, koji nije moguće odvojiti od stakla osjetljivog na dodir. Svaki pokušaj razdvajanja tih dvaju komponenti rezultira pucanjem LCD ekrana. Promjena prednjeg panela na Apple iPhone 4 uređaju u našem servisu je moguća u roku od 30 min od zaprimanja uređaja na servis.

Očekivano trajanje servisa: 30-45 minuta

 

LCD ekran

Apple iPhone 4 Vam je pao na pod, vodu ili snijeg? Na Vašem Apple iPhone 4 uređaju nema slike, pozadinsko osvjetljenje ekrana je slabo ili ga uopće nema, LCD ekran Vam je bijeli, na LCD ekranu imate “zvijezdice” ili je jednostvno LCD ekran pukno? 
Potrebna Vam je promijena LCD ekrana. 
Moguća je, ali nažalost ne mijenja se samo LCD ekran, nego i staklo osjetljivo na dodir.  Potreban Vam je servis prednjeg panela na Apple iPhone 4 uređaju. Prednji panel podrazumijeva novo staklo osjetljivo na dodir i novi Retina LCD zaslon koji je tvornički uprešan u prednji panel, koji nije moguće odvojiti od stakla osjetljivog na dodir. Nažalost svaki pokušaj razdvajanja komponenti rezultira pucanjem LCD ekrana. Promijena prednjeg panela na Apple iPhone 4 uređaju u našem servisu je moguća u roku od 30 min od zaprimanja uređaja na servis.

Očekivano trajanje servisa: 30-45 minuta

 

Zadnje kućište

Dogodila Vam se nezgoda i nažalost razbili ste poleđinu Vašeg Apple iPhone 4 uređaja ili imate problema s mutnom i nečistom slikom prilikom slikanja i snimanja video sadržaja?
Promijenit ćemo Vam staklenu zadnjicu na Vašem Apple iPhone 4 uređaju. Servis zadnjeg kućišta na Apple iPhone 4 uređaju podrazumijeva izmjenu zadnje staklene površine s novim plastičnim okvirom, te nove leće za kameru i LED osvjetljenje. Možemo Vam ugraditi novo crno ili bijelo originalno kućište, ili možda želite promijeniti Vaš Apple iPhone 4 i ugraditi zadnje kućište u nekoj drugoj boji ili motivu? Izbor je na Vama, svratite i promijenit ćemo Vam zadnjicu u 5 minuta.

Očekivano trajanje servisa: 5 minuta

 

Kamera-zadnja

Slike su Vam mutne, kamera se ne želi otvoriti, blic Vam ne radi? 
Potrebna vam je izmjena zadnje kamere na Vašem Apple iPhone 4 uređaju. Servis se izvodi promjenom visoko razlučive kamere kompatibilne za snimanje i slikanje HD sadržaja. Kamera koja se ugrađuje u Vaš uređaj je original Apple razlučivosti 5 Megapixela. U kompletu s kamerom dolazi i novi LED blitz za kvalitetnije slike u mraku i u lošim vremenskim uvjetima.

Očekivano trajanje servisa: 10 minuta

 

Dock

Vaš Apple iPhone 4 ne želi se puniti, ne želi se sinkronizirati s računalom ili jednostavno mikrofon ne radi? 
Vama je potrebna promjena dock-a (pristaništa) na Vašem Apple iPhone 4 uređaju. Dock (pristanište) je multifunkcionalna komponenta Apple iPhone 4 uređaja smještena na samom kraju Apple iPhone 4 uređaja. Sastoji se od novog USB konektora za punjenje i sinkronizaciju s računalom, novog mikrofona, te konektora za “home” tipku i zvučnik razglasa.

Očekivano trajanje servisa: 20-30 minuta

 

Wi-Fi Antena

Vaš Apple iPhone 4 ima problema sa spajanjem na Wi-Fi (bežičnu mrežu)? 
Promijenit ćemo Vam Wi-Fi antenu, i problem će nestati. Ponovno možete bezbrižno surfati po Internetu maksimalnim brzinama. Najčešći razlog promjene ove komponente je slab ili 
gotovo nikakav prijam bežičnog signala s neke pristupne točke poput kućnog 
Internet routera. Ako Vam uređaj u postavkama pokazuje sivi ili piše no Wi-Fi najvjerojatnije Vam nije Wi-Fi antena u problemu, nego je potrebno promijeniti Wi-Fi čip, ali nama ni to nije problem, jer i to radimo!

Očekivano trajanje servisa: 10 minuta

 

Baterija

Vašem uređaju nedostaje snage kao prvog dana ili se jednostavno ne želi upaliti?
 Promijenite bateriju! Ugradit ćemo Vam u rekordnom roku (5 min) novu Apple originalnu bateriju za Vas Apple iPhone 4 uređaj. Najčešći razlog promijene baterije je smanjeni kapacitet baterije nastao čestim korištenjem uređaja ili zbog nepogodnih vanjskih vremenskih uvjeta. Isto tako baterije lako se mogu oštetiti korištenjem neoriginalnih ili zamjenskih punjača, ili od utjecaja vlage i ekstremne topline, te je u tom slučaju promjena baterije preporučljiva.

Očekivano trajanje servisa: 5 minuta

 

Zvučnik-ušni

Sugovornika loše čujete, ili Vam se dogodila nezgoda i prolili ste tekućinu po Apple iPhone 4 uređaju?
 Promjenom ušnog zvučnika riješit će te problem lošeg  prijema zvuka od strane sugovornika, bio to slab ili nikakav prijem. Servis ušnog zvučnika na Apple iPhone 4 uređaju traje u prosjeku 20 minuta, te se sastoji od izmjene ušnog zvučnika i zamjene zaštitne aluminijske mrežice za kvalitetniji i čišći zvuk tijekom razgovora.

Očekivano trajanje servisa: 30 minuta

 

Zvučnik razglasa

Netko Vas upravo zove a Vaš Apple iPhone 4G/4S ne zvoni? Reproducirate glazbu na Vašem Apple iPhone 4G/4S uređaju i zvuk je nekvalitetan ili ga uopće ne čujete radi oštećenja na membrani zvučnika? 
Vrijeme je za promjenu zvučnika razglasa. Dopustite da Vam zamijenimo zvučnik razglasa za daljnje nesmetano korištenje Vašeg Apple iPhona. Ugradit ćemo Vam novi originalni zvučnik razglasa i promijeniti zaštitnu mrežicu za kvalitetniji i čišći zvuk kao što je bio prvog dana. Najčešći razlog kvara zvučnika razglasa na Apple iPhone 4G/4S uređaju je zbog utjecaja vlage, tekućina i prašine.

Očekivano trajanje servisa: 15 minuta

 

Motorić vibracije

Apple iPhone 4 Vam više ne vibrira ili je jednostavno poludio i nekontrolirano vibrira?
 Promijenite motorić vibracije! Promjena motorića vibracije u našem servisu traje 5 minuta. Najčešći razlozi zašto vibro motorić ne radi je mehaničko oštećenje ili utjecaj vlage. Nije veliki kvar, ali je neugodan ako Vam je uređaj u bešumnom modu, a Vi nemate informaciju da Vas netko pokušava kontaktirati pozivom ili jednostavno SMS porukom.

Očekivano trajanje servisa: 5 minuta

 

Senzor kabel

Tijekom razgovora događaju Vam se neugodne situacije? Pali Vam se razglas, sugovornika stavljate na čekanje, slučajno poklapate? Ne možete zaključati Vaš Apple iPhone 4 uređaj? 
Potrebna Vam je promjena senzor kabla. Senzor kabel sastoji se od dvije bitne komponente. Jedna komponenta je senzor leća, a druga komponenta je tipkalo paljenja (power button). Senzor blizine je foto-elektronički sklop koji služi za dvije funkcije. Regulaciju pozadinskog osvjetljenja na LCD ekranu Vašeg Apple iPhone 4 uređaja, a druga funkcija je očitavanje blizine, odnosno tijekom razgovora kada iPhone prislonite licu LCD ekran se mora ugasiti. Druga komponenta senzor kabla je tipkalo paljenja. Tipkalo paljenja je mali sklop koji očitava svaki Vaš mehanički pritisak na tipku, te tako pali/gasi Apple iPhone 4. Najčešći razlog nefunkcioniranja ove komponente je zbog mehaničkog oštećenja (pada) ili zbog utjecaja tekućina.

Očekivano trajanje servisa: 30-45 minuta

 

Home tipka

Tako je malo tipki na Apple iPhone uređaju, a jedna od najbitnijih Vam ne funkcionira? Home tipka (button) ne funkcionira ili radi sa prekidima?
 Home tipka je jedina tipka na prednjem dijelu Apple iPhone 4G/4S uređaja, te pošto je jedina, i najbitnija je. Ovisno o situaciji ili Vam je potrebna izmjena same home tipke, a u nekim slučajevima i pristaništa. Ali ne brinite se, mi ćemo prvo provjeriti za Vas što je točno uzrok problema, a tek onda popravljati. Promjena home tipke svrstava se u rutinske poslove našeg servisa, te sama promjena home tipke traje do 30 minuta, te u tom postupku servisiranja Apple iPhone 4G/4S uređaja ugrađujemo Vam novu originalnu home tipku.

Očekivano trajanje servisa: 30-45 minuta

 

Aluminijski okvir

Oštetili ste aluminijski okvir na Vašem Apple iPhone 4 uređaju?
 Aluminijski okvir je vrlo bitna komponenta Apple iPhone 4 uređaja. Aluminijski okvir nije samo dekorativni dodatak vrhunskom dizajnu Apple stručnjaka, nego i “kralježnica” Apple iPhone 4 uređaja. Na aluminijski okvir spajaju se sve komponente Apple iPhone 4 uređaja, te uz tu funkcionalnost, okvir sluzi i kao GSM i GPS antena. Izmjena aluminijskog okvira u našem servisu traje do 2 radna sata, te u postupku promijene aluminijskog okvira na novi originalni aluminijski okvir vršimo „seobu“ svih Vaših komponenti, od Vašeg prednjeg panela, matične ploče, fleksibilnih kablova pa do zadnjeg i najmanjeg šarafića koji čine cjelinu Vašeg Apple iPhone 4 uređaja.

Očekivano trajanje servisa: 1 sat

 

GSM Antena

Imate problema sa signalom? Loš je ili ga uopće nema?
 Potrebna Vam je promjena GSM antene. GSM antena je mala komponenta koja spaja matičnu ploču s aluminijskim okvirom Apple iPhone 4G/4S uređaja. Servis promijene GSM antene traje u prosijeku 10 minuta i rezultati su odmah vidljivi.

Očekivano trajanje servisa: 10 minuta

 

Audio kabel

Tipka za bešumno ili tipka za pojačavanje/smanjivanje glasnoće zvuka Vam ne funkcionira? Ne možete voditi razgovor putem slušalica ili čuti zvuk koji uređaj reproducira?
 Potrebno je izmijeniti audio kabel na Apple iPhone 4 uređaju. Audio kabel je multifunkcionalni fleksibilni kabel. Audio kabel spaja sve tipke vezane za zvuk, tipku za bešumno (silent), te tipke za glasnoću (+/-). Uz navedene tipke na audio kablu je isto tako spojen i audio izlaz za slušalice. Ako Vam je bilo koja komponenta na uređaju neispravna, potrebna Vam je izmjena audio kabla. Servis audio kabla na Apple iPhone 4 uređaju u našem servisu traje približno 30-45 minuta.

Očekivano trajanje servisa: 30 minuta

 

Mikrofon

Sugovornik Vas loše ili uopće ne čuje? Postoji mogućnost problema mikrofona, ali i audio chipa (audio compiler). Problem audio compilera je opisan pod servisom matične ploče. Najčešće je problem samo u mikrofonu pošto je sama komponenta vrlo izložena vanjskim utjecajima, te vlaga i voda lako dospijevaju do nje. Servis se sastoji od zamjene mikrofona na donjoj strani uređaja koji se nalazi na pristaništu (Docku) , koje također sadrži kontakte zvučnika razglasa i konektor tipke za povratak (home tipke), a servis izmjene kompletne komponente traje u prosjeku do pola sata od zaprimanja uređaja.

Očekivano trajanje servisa: 20 minuta

 

Silent

Nedostaje Vam tipka za bešumno (silent) ili ima loš odaziv?
 Pod ovim pojmom podrazumijeva se izmjena tipke za bešumno na Vašem Apple iPhone 4 uređaju. Servis promijene silent tipke na Apple iPhone 4 uređaju se sastoji od zamjene postojeće s novom silent tipkom izrađenom od kirurškog čelika. Izmjena tipke u prosijeku traje 30 minuta. Ako Vam tipka ne funkcionira, a ima odaziv potrebna Vam je promjena audio kabla.

Očekivano trajanje servisa: 20 minuta

 

Sim nosač

Nedostaje Vam nosač SIM kartice? 
Svratite do nas i u trenu Vam isporučujemo originalni SIM držač izrađen od nehrđajućeg kirurškog čelika. Jedini nedostatak našeg SIM nosača kartice je u tome što je Vaš imao ugraviran unikatni IMEI broj (serijski broj Vašeg Apple iPhone 4 uređaja) dok naš nažalost to nema.

 

Power tipka

Nedostaje Vam tipka za paljenje (power) ili ima loš odaziv? 
Pod ovim pojmom podrazumijeva se izmjena tipke za paljenje na Vašem Apple iPhone 4 uređaju. Servis promijene power tipke na Apple iPhone 4 uređaju se sastoji od zamjene postojeće s novom power tipkom izrađenom od kirurškog čelika. Izmjena tipke u prosijeku traje 10 minuta. Ako Vam tipka ne funkcionira, a ima odaziv potrebna Vam je promjena senzor kabla.

Očekivano trajanje servisa: 30-45 minuta

 

Volumen tipka

Nedostaje Vam tipka za glasnoću (volume) ili ima loš odaziv?
Pod ovim pojmom podrazumijeva se izmjena tipke za volumen (+/-) na Vašem iPhone 4 uređaju. Servis promijene volume tipke na Apple iPhone 4 uređaju se sastoji od zamjene postojeće sa novom volumen tipkom izrađenom od kirurškog čelika. Izmjena tipke u prosijeku traje 10 minuta. Ako Vam tipka ne funkcionira, a ima odaziv potrebna Vam je promijena audio kabla.

Očekivano trajanje servisa: 20 minuta

 

Matična ploča

Servis matične ploče je vrlo širok pojam iz razloga jer je matična ploča “mozak” Vašeg Apple iPhone 4G/4S uređaja, a uređaj je poput malog računala. U početak rada na matičnoj ploči se podrazumijeva detaljna dijagnostika, nakon koje uklanjamo sve eventualne kvarove na matičnoj ploči nakon Vašeg pristanka na servis. Vrhunskom opremom i dugogodišnjim iskustvom uklanjamo sve vrste kvarova na matičnoj ploči pa i ako Vam Apple iPhone 4G/4S pao npr. u more, snijeg, bio na utjecaju ekstremne topline ili pao s velike visine.

 

Čiščenje matične ploče

Vrlo česta pojava nakon doticaja uređaja s vlagom i tekućinama. Uređaj tretiramo posebnim tekućinama za čišćenje matične ploče koje u većini slučajeva potpunosti uklanjaju utjecaje oksidacije na Vašem Apple iPhone 4 uređaju.

 

Audio chip

Poznatiji pod nazivom Audio Compiler. Na Vašem Apple iPhone 4 uređaju postoje dva audio čipa (primarni i sekundarni ) koji kontroliraju kompletan rad zvučnika i mikrofona na Vašem Apple iPhone 4 uređaju. Najčešći kvar audio chip-a možete osjetiti prilikom poziva kada Vi sugovornika čujete, a sugovornik Vas ne , dok npr. mikrofon Vam normalno radi prilikom snimanja video materijala ili korištenjem nekih aplikacija za Internet komunikaciju (npr. Skype, Viber…). Promjenom audio compilera problem se može riješiti.

Očekivano trajanje servisa: do 3 sata

 

Wi-Fi modul


Apple iPhone 4G/GS Vam se ne želi spojiti na bežičnu mrežu ili Vam je Wi-Fi sivi? Problem je rješiv promjenom Wi-Fi modula. Također bi željeli napomenuti da uz Wi-Fi problem često se javlja i problem s Bluetooth modulom pošto su te dvije funkcije usko vezane.

Očekivano trajanje servisa: do 3 radna sata

 

Lemljenje konektora

U mogućnosti smo promijeniti sve konektore na matičnoj ploči Apple iPhone 4G/4S uređaja, ugrađujući nove konektore s vrhunskom i najsuvremenijom opremom.

Očekivano trajanje servisa: 30 minuta

 

Ako Vaš kvar nije naveden u ovom opisu kvarova, slobodno nas kontaktirajte e-mailom info@iklinika.hr ili pozivom na 01 5587 240.

Dijagnostika svih Apple iPhone uređaja je BESPLATNA.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.