iPhone 3G/3GS servis iKlinika | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Vaš iPhone 3G/3GS našao se na krivome mjestu i u sekundi nepažnje doživio mehaničko oštećenje ili oštećenje druge prirode ili...

iphone3g3gs

Vaš iPhone 3G/3GS našao se na krivome mjestu i u sekundi nepažnje doživio mehaničko oštećenje ili oštećenje druge prirode ili se namočio se u hladnoj vodi i “prehladio” se baš u krivo vrijeme?

Nažalost nezgode se događaju , ali posjetivši iKliniku našli ste se na pravom mjestu u pravo vrijeme ukoliko tražite pomoć po pitanju kvarova na Vašem Apple iPhone uređaju, jer profesionalno vršimo servise neovisno o kvaru, a Vaše vrijeme nam je od ključne važnosti.

Većina kvarova otkloniva je unutar 30 minuta od zaprimanja uređaja na servis, a dijagnostiku kompleksnijih kvarova uređaja nerjetko ćemo izvršiti unutar 24 h, te Vas kontaktirati s detaljnim opisom kvara i vremenom potrebnim za servis.

Uz učestale probleme nastale mehaničkim oštećenjem, vršimo i servise matičnih ploča kako bi izbjegli visoke troškove nabave nove ploče.

Dijagnostika kvarova je u potpunosti besplatna. Okvirnu dijagnostiku vršimo prilikom zaprimanja uređaja na servis, a ukoliko je kvar kompliciraniji najčešće unutar radnog dana dana po zaprimanju uređaja na servis. Po izvršenoj dijagnostici kontaktiramo Vas s opisom kvara i cijenom servisa.

 

Objašnjenje pojmova u Apple iPhone 3G popisu popravaka

Otključavanje

Otključavanje odnosno unlock iPhone 3G/GS uređaja potrebno je u slučaju korištenja SIM kartica drugih telekomunikacijskih operatera u Apple iPhone 3G/GS uređaju koji je tvornički kodiran npr. na T-mobile. Nakon otključavanja npr. T-mobile uređaja, slobodno u uređaj možete umetnuti SIM karticu od npr. od Vip-a (ili Tomato), Tele 2 karticu ili karticu nekog trećeg operatera i uređaj je prihvaća. Nakon otključavanja nestaje informacija ‘nema usluge’ (no service) prilikom umetanja neodgovarajuće SIM kartice.
Apple IPhone 3G/GS uređaj je trenutno moguće otključati jedino tvorničkim putem. U mogućnosti smo Vam ponuditi tvorničko otključavanje putem Apple-a, te u tom slučaju nije bitno na kojoj verziji iOS-a je uređaj. Prilikom tvorničkog otključavanja, uređaj nije potrebno ostaviti kod nas jer iz uređaja trebamo samo njegov IMEI broj.

 

Navigacija

Želite li besplatno navigirati koristeći Vaš Apple iPhone 3G/GS uređaj? 
Izvršit ćemo Vam uslugu instalacije navigacijskih programa u Vaš Apple iPhone 3G/GS uređaj kojI funkcioniraju bez uporabe interneta. Na ovaj način Vaš Apple iPhone 3G/GS postaje poput običnog navigacijskog uređaja. Upalite program, upišete željenu adresu i uređaj Vas navodi do određene lokacije i to potpuno besplatno!
 Naši navigacijski programi su na hrvatskom jeziku, i meni i glasovno navođenje. Karte su jako detaljene (identične su kartama koristenim u Garmin GPS navigacijskim uređajima), te pokrivaju cijelu Europu (ukupno 44 zemlje), a u mogućnosti smo i ponuditi dodatnu pokrivenost ostalih kontinenata. Osim cestovnih navigacija u mogućnosti smo Vam ponuditi i pomorske navigacije koje pokrivaju cijelo Sredozemlje, tako da slobodno navigirate i po moru bez straha da ćete zalutati.

Očekivano trajanje servisa: do 1 radni sat

 

Touchscreen

Dogodila Vam se nezgoda, uređaj Vam je pao i razbilo se staklo na Vašem iPhone uređaju? Vama je potrebna promijena stakla osjetljivog na dodir( touchscreen). Ne očajavajte, promjena stakla osjetljivog na dodir, tj. touchscreena na Apple iPhone 3G/GS uređaju u pravilu traje do pola sata i daje vašem ljubimcu sjaj kao kad je izašao iz tvornice.

Očekivano trajanje servisa: 30 minuta

 

LCD

Apple Iphone 3G/GS Vam je pao na pod, vodu ili snijeg? Na Vašem Apple iPhone 3G/GS uređaju nema prikaza slike, pozadinsko osvjetljenje ekrana je slabo ili ga nema, LCD ekran prikazuje samo bijelu sliku, na LCD-u imate “zvijezdice” ili je jednostvno LCD razbijen? Potrebna Vam je izmjena LCD ekrana. 
Promjena LCD ekrana vremenski traje do pola sata.

Očekivano trajanje servisa: 30 minuta

 

Zadnje kućište

Dogodila Vam se nezgoda i nažalost razbili ste poleđinu Vaseg Apple iPhone 3G/GS uređaja ili imate problema sa mutnom i nečistom slikom prilikom slikanja?
 Promijenit ćemo plastičnu zadnjicu (kućište) na Vasem Apple iPhone 3G/GS uređaju. Servis zadnjeg kučišta na Apple iPhone 3G/GS uređaju podrazumijeva izmjenu zadnje plastične površine sa novim okvirom, te nove leće za kameru. Možemo Vam ugraditi novo crno ili bijelo originalno kućiste, ili možda želite promijeniti Vaš Apple iPhone 3G/GS i ugraditi zadnje kućište u nekoj drugoj boji ili motivu? Izbor je na Vama, svratite i promijeniti ćemo Vam kućište kroz 2 sata od trenutka zaprimanja Vašeg Apple iPhone 3G/GS uređaja na servis.

Očekivano trajanje servisa: 2 radna sata

 

Kamera

Slike koje ste uslikali svojim iPhone uređajem su mutne, zatvarač senzora kamere se ne otvara?
Potrebna je izmjena zadnje kamere na Vašem Apple iPhone 3G/GS uređaju. Kamera koja se ugrađuje u Vaš uređaj je original Apple razlučivosti 2 Megapixela.

Očekivano trajanje servisa: 20 minuta

 

Dock

Vaš Apple iPhone 3G/GS se ne puni, ne sinkronizira se s računalom, zvučnik tokom zvonjave ne radi ili Vam jednostavno mikrofon ne radi? 
Vama je potrebna promijena dock-a (pristaništa) na Vašem Apple iPhone 3G/GS uređaju. Dock (pristanište) je multifunkcionalna komponenta Apple iPhone 3G/GS uređaja smještena pri dnu iPhona 3G/GS. Sastoji se od novog USB konektora za punjenje i sinkronizaciju sa računalom, novog mikrofona, te konektora za “home” tipku i zvučnika razglasa.

Očekivano trajanje servisa: 20 minuta

 

WiFi Antena

Vaš Apple iPhone 3G/GS ima problema sa spajanjem na WiFi (bežičnu mrežu)? 
Promijenit ćemo Vam WiFi antenu, i problem će nestati. Ponovno možete bezbrižno surfati po Internetu maksimalnim brzinama. Najčešći razlog promjene ove komponente je slab ili gotovo nikakav prijam bežičnog signala sa neke pristupne točke poput kućnog
 Internet routera. Ako Vam u postavkama uređaja WiFi opcija siva ili piše no WiFi najvjerovatnije nije WiFi antena u problemu, nego je potrebno promijeniti WiFi chip, ali nama ni to nije problem, jer i to radimo!

Očekivano trajanje servisa: 20 minuta

 

Baterija

Kapacitet baterije Vašeg uređaja nije kao prvog dana ili se odjednom više ne želi upaliti?
Vrijeme je za promijenu baterije! Ugradit ćemo u rekordnom roku (5 min) novu Apple originalnu bateriju za Vaš Apple iPhone 3G/GS uređaj. Najčesći razlog promijene baterije je smanjeni kapacitet baterije nastao čestim ciklusima punjenja/pražnjenja ili zbog nepogodnih vanjskih utjecaja kao što su vlaga, prekomjerna izloženost uređaja izrazito visokim ili niskim temperaturama i sl. Baterije se također mogu lako oštetiti korištenjem nelicenciranih ili zamijenskih punjača niske kvalitete.

Očekivano trajanje servisa: 15 minuta

 

Zvučnik-ušni

Sugovornika loše čujete ili Vam se dogodila nezgoda i prolili ste tekućinu po Vašem Apple iPhone 3G/GS uređaju?
Promijenom ušnog zvučnika ćete riješiti problem lošeg prijema zvuka od strane sugovornika, bio to slab ili nikav prijem. Servis ušnog zvučnika na Apple iPhone 3G/GS uređaju traje u prosjeku 20 minuta.

Očekivano vrijeme servisa: 20 minuta

 

Zvučnik razglasa

Netko Vas upravo zove a Vaš Apple iPhone 3G/GS ne zvoni? Reproducirate glazbu na Vašem Apple iPhone 3G/GS uređaju i zvuk je nekvalitetan ili ga uopće ne čujete radi oštećenja na membrani zvučnika?
Vrijeme je za promijenu zvučnika razglasa. Dopustite da Vam zamijenimo zvučnik razglasa za daljnje nesmetano korištenje Vašeg Apple iPhona. Ugradit ćemo Vam novi originalni zvučnik razglasa koji je smješten na pristaništu (docku) promijeniti zaštitnu mrežicu za kvalitetniji i čišći zvuk kao što je bio prvog dana. Najčešći razlog kvara zvučnika razglasa na Apple iPhone 3G/GS uređaju je zbog utjecaja vlage, tekućina i prašine.

Očekivano trajanje servisa: 20 minuta

 

Motorić vibracije

Vaš Apple iPhone 3G/GS više ne vibrira ili je jednostavno “poludio” i nekontrolirano vibrira?
Promijenite motorić vibracije. Promijena motorića vibracije u našem servisu traje do 15 minuta. Najčešći razlozi zašto motoric vibracije ne radi je mehaničko oštećenje ili utjecaj vlage. Nije veliki kvar, ali je neugodan ako Vam je uredaj u bešumnom modu, a Vi nemate informaciju da Vas netko pokusava kontaktirati pozivom ili jednostavno SMS porukom.
Očekivano trajanje servisa: 10 minuta

 

Senzor kabel

Tijekom razgovora događaju Vam se neugodne situacije tipa bezrazložnog paljenja razglasa, poziv stavljate na čekanje, slučajno poklapate ili ne čujete sugovornika?
Potrebna Vam je promjena sensor kabela. Senzor kabel sastoji se od dva ključna dijela. Jedan dio predstavlja senzor leća, a drugi dio je sačinjen od kontakata za pinove ušnog zvučnika. Senzor blizine je foto-elektronički sklop koji služi za dvije funkcije. Regulaciju pozadinskog osjetljenja na LCD ekranu Vaseg Apple iPhone 5/5S/5C uređaja, a druga funkcija je očitavanje blizine, odnosno tokom razgovora kada iPhone prislonite licu LCD ekran se mora ugasiti.

Očekivano trajanje servisa: 20 minuta

 

Home tipka

Tako je malo tipki na Apple iPhone uređaju, a jedna od najbitnijih Vam ne funkcionira? Home tipka (button) ne fukcionira ili radi sa prekidima?
Home tipka je jedina tipka na prednjem dijelu Apple iPhone 3G/GS uređaja, te pošto je jedina, i najbitnija je. Ovisno o situaciji ili Vam je potrebna izmjena same home tipke, a u nekim slučajevima i pristaništa. Ali ne brinite se, mi ćemo prvo provjeriti za Vas što je točno uzrok problema, a tek onda popravljati. Promijena home tipke svrstava se u rutinske poslove našeg servisa, te sama promijena home tipke traje do 30 minuta, te u tom postupku servisiranja Apple iPhone 3G/GS uređaja ugrađujemo Vam novu originalnu home tipku.

Očekivano trajanje servisa: 30 minuta

 

Aluminijski okvir

Oštetili ste alumijski okvir na Vašem Apple iPhone 3G/GS uređaju?
Alumijski okvir je dekorativno-zaštitni dio Apple iPhone 3G/GS uređaja. Štiti vaš uređaj od padova na čvrste površine i svojim sjajom uljepšava svaki Apple iPhone uređaj. Slab signal na Apple iPhone 3G/GS uređaju može biti rezultat odvajanja aluminijskog okvira od plastičnog kučišta. Kod promjene aluminijskog okvira u većini slučajeva dolazi do pucanja plastične zadnjice, zato preporučamo mjenjanje aluminijskog okvira pri promjeni zadnjice, da bi se Vašem Apple iPhone 3G/GS uređaju vratio stari sjaj.

Očekivano trajanje servisa: do 2 radna sata

 

GSM Antena

Imate probleme sa signalom? Loš je ili ga uopće nema?
 Potrebna Vam je promijena GSM antene. GSM antena je mala komponenta koja spaja matičnu plocu sa aluminijskim okvirom Apple iPhone 3G/GS uređaja. Servis promijene GSM antene traje u prosijeku 10 minuta i rezultati su odmah vidljivi. U nekim slučajevima problem nije u anteni, nego u matičnoj ploči Apple iPhone 3G/GS uređaja, ali i taj kvar je popravljiv.

Očekivano trajanje servisa: 20 minuta

 

Audio kabel-sistemski kabel

Tipka za bešumno, tipka za pojačavanje/smanjivanje glasnoće zvuka, ili tipka paljenja Vam ne fukncionira? Na slušalicama ne možete reproducirati glazbu ili razgovarati?
 Potrebno je izmjeniti audio kabel (sistemski kabel) na Apple iPhone 3G/GS uređaju. Audio kabel je multifunckionalni fleksibilni (flex) kabel koji spaja sve tipke vezane za zvuk, tipku za bešumno (silent), tipke za volumen (+/-), te tipku paljenja ( sleep tipka). Uz navedene tipke na audio kablu je također spojen audio izlaz za slušalice. Ako Vam je bilo koja od navedenih komponenta na uređaju neispravna, potrebna Vam je izmjena audio power fleksibilnog kabla. Servis audio power fleksibilnog kabla na Apple iPhone 3G/GS uređaju u našem servisu traje približno 30 minuta.

Očekivano trajanje servisa: 30 minuta

 

Mikrofon

Sugovornik Vas loše ili uopće ne čuje? Najčešće se problem na mikrofonu pojavljuju pošto je sama komponenta vrlo izložena vanjskim utjecajima, te vlaga i voda lako dospjevaju do nje. Servis se sastoji od zamjene mikrofona na doljnjoj strani uređaja koji se nalazi na pristaništu (docku) , koje također sadrži zvučnik razglasa i kontakte tipke za povratak (home tipke), te utor za ukapčanje punjača, a servis izmjene kompletne komponente traje u prosjeku do pola sata od zaprimanja uređaja.

Očekivano trajanje servisa: 20 minuta

 

Silent tipka

Nedostaje Vam tipka za bešumno (silent) ili ima loši odaziv? 
Pod ovim pojmom podrazumijeva se izmjena tipke za bešumno na Vašem Apple iPhone 3G/GS uređaju. Servis promijene silent tipke na Apple iPhone 3G/GS uređaju se sastoji od zamjene postojeće sa novom silent tipkom. Izmjena tipke u prosijeku traje 30 minuta. Ako Vam tipka ne funkcionira, a ima normalan odaziv potrebna Vam je promijena audio kabla.

Očekivano trajanje servisa: 20 minuta

 

Sim nosač

Nedostaje Vam nosač SIM kartice?
 Svratite do nas i u trenu Vam isporučujemo originalni SIM držač. Jedini nedostatak našeg SIM nosača kartice je u tome što je Vaš imao ugraviran unikatni IMEI broj (serijski broj Vašeg Apple iPhone 3G/GS uređaja) dok naš nažalost to nema.

 

Power tipka

Nedostaje Vam tipka za paljenje (power) ili ima loši odaziv?
 Pod ovim pojmom podrazumijeva se izmjena tipke za paljenje na Vašem Apple iPhone 3G/GS uređaju. Servis promijene power tipke na Apple iPhone 3G/GS uređaju se sastoji od zamjene postojeće sa novom power tipkom. Izmjena tipke u prosijeku traje 10 minuta. Ako Vam tipka ne funkcionira, a ima odaziv potrebna Vam je promijena audio kabela.

Očekivano trajanje servisa: 20 minuta

 

Volumen tipka

Nedostaje Vam tipka za glasnoću zvuka (volume) ili ima loš odaziv? 
Pod ovim pojmom podrazumijeva se izmjena tipke za volumen (+/-) na Vašem Apple iPhone 3G/GS uređaju. Servis promijene volume tipke na Apple iPhone 3G/GS uređaju se sastoji od zamjene postojeće sa novom volumen tipkom. Izmjena tipke u prosijeku traje 30 minuta. Ako Vam tipka ne funkcionira, a ima odaziv potrebna Vam je promijena audio kabla.

Očekivano trajanje servisa: 10 minuta

 

Matična ploča

Servis matične ploče je vrlo širok pojam iz razloga jer je matična ploča “mozak” Vašeg Apple iPhone 3G / GS uređaja, a uređaj je poput malog računala. U početak rada na matičnoj ploči se podrazumijeva detaljna dijagnostika, nakon koje uklanjamo sve eventualne kvarove na matičnoj ploči nakon Vašeg pristanka na servis. Vrhunskom opremom i dugogodišnjim iskustvom uklanjamo sve vrste kvarova na matičnoj ploči pa i ako Vam Apple iPhone 3G/GS pao npr. u more, snijeg, bio na utjecaju ekstremne topline ili pao sa velike visine.

 

Čišćenje matične ploče od utjecaja vlage

Vrlo česta pojava nakon doticaja uređaja sa vlagom i tekućinama. Uređaj tretiramo posebnim tekućinama za čićenje matične ploče koje u većini slučajeva u potpunosti uklanjaju utjecaje oksidacije na Vašem Apple iPhone 3G/GS uređaju.

 

Lemljenje konektora

U mogućnosti smo promijeniti sve konektore na matičnoj ploči Apple iPhone 3G/GS uređaja, ugradujuci nove konektore sa vrhunskom i najsuvremenijom opremom.

Očekivano trajanje servisa: 30 minuta

 

Ukoliko Vaš kvar nije naveden u ovom opisu kvarova, slobodno nas kontaktirajte e-mailom ili poziv.

Dijagnostika svih Apple iPhone uređaja je BESPLATNA.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.