iPhone SE / 6S / 6S Plus | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

iPHONE SERVIS  SE / 6S / 6S Plus U trenutku nepažnje dogodila Vam se nesreća na Vašem Apple iPhone uređaju...

iPHONE SERVIS  SE / 6S / 6S Plus

U trenutku nepažnje dogodila Vam se nesreća na Vašem Apple iPhone uređaju ili je uređaj neočekivano prestao funkcionirati?

Ukoliko Vam se dogodio problem s Vašim uređajem u mogućnosti smo Vam pomoći. Vršimo servis Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaja neovisno o kvaru.

Bio uređaj fizički oštećen (razbijeno staklo osjetljivo na dodir, LCD ekran ili kućište), smočen, neke od tipki ne funkcioniraju (tipka paljenja, volumen, bešumno ili home), uređaj se ne želi upaliti, puniti ili se gasi sam od sebe, tu smo da riješimo problem.

Većinu kvarova rješavamo kroz 30 minuta od zaprimanja uređaja na servis, a ukoliko je kvar uređaja veći, u većini slučajeva izvršiti ćemo dijagnostiku isti radni dan po zaprimanju uređaja na servis, te Vas kontaktirati s opisom kvara i vremenom potrebnom za servis.

Uz učestale probleme nastale mehaničkim oštećenjem, vršimo i servise matičnih ploča kako bi izbjegli visoke troškove nabave nove ploče.

Dijagnostika kvarova je u potpunosti besplatna. Okvirnu dijagnostiku vršimo prilikom zaprimanja uređaja na servis, a ukoliko je kvar kompliciraniji najčešće unutar radnog dana dana po zaprimanju uređaja na servis. Po izvršenoj dijagnostici kontaktiramo Vas s opisom kvara i cijenom servisa.

POPIS NAJČEŠĆIH KVAROVA SA OČEKIVANIM TRAJANJEM SERVISA

Otključavanje

Otključavanje odnosno unlock iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaja potrebno je u slučaju korištenja SIM kartica drugih telekomunikacijskih operatera u Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaju koji je tvornički kodiran npr. na T-mobile. Nakon otključavanja npr. T-mobile uređaja, slobodno u uređaj možete umetnuti SIM karticu od npr. od Vip-a (ili Tomato), Tele 2 karticu ili karticu nekog trećeg operatera i uređaj je prihvaća. Nakon otključavanja nestaje informacija ‘nema usluge’ (no service) prilikom umetanja neodgovarajuće SIM kartice. 
Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaj je trenutno moguće otključati jedino tvorničkim putem. U mogućnosti smo Vam ponuditi tvorničko otključavanje putem Apple-a, te u tom slučaju nije bitno na kojoj verziji iOS-a je uređaj. Prilikom tvorničkog otključavanja, uređaj nije potrebno ostaviti kod nas jer iz uređaja trebamo samo njegov IMEI broj.

Očekivano trajanje servisa: 1-10 dana

Staklo osjetljivo na dodir i LCD ekran (prednji panel)

Dogodila Vam se nezgoda i uređaj Vam je pao, razbilo Vam se staklo ili LCD ekran? Vama je potrebna promjena prednjeg panela.
 Kod Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaja servis razbijenog stakla nažalost nije tako jednostavan. Nažalost ne postoji mogućnost promijene samo stakla osjetljivog na dodir (touchscreen-a), nego je potrebno mijenjati cijeli prednji panel. Prednji panel podrazumijeva novo staklo osjetljivo na dodir i novi Retina LCD ekran koji su tvornički uprešani u prednji panel. Svaki pokušaj razdvajanja tih dvaju komponenti rezultira pucanjem LCD ekrana.

Očekivano trajanje servisa: 20-30 minuta

Zadnje kućište

Dogodila Vam se nezgoda i oštetili ste poleđinu Vašeg Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaja ili imate problema sa mutnom i nečistom slikom prilikom slikanja i snimanja video sadržaja?
 Promijenit cemo Vam zadnje kućište na Vašem Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaju. Servis zadnjeg kučišta na Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaju podrazumijeva izmjenu zadnjeg kućišta sa novim kućištem, te nove leće za kameru i LED osvjetljenje, te tipkama.

Očekivano trajanje servisa: 2 sata

Kamera- zadnja

Slike koje ste uslikali svojim iPhone uređajem su mutne, zatvarač senzora kamere se ne otvara, bljeskalica kamere ne radi?
Potrebna je izmjena zadnje kamere na Vašem Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaju. Servis se izvodi promijenim visoko razlučive kamere kompaktibilne za snimanje i slikanje HD sadržaja. Kamera koja se ugrađuje u Vaš uređaj je original Apple razlučivosti 12 Megapixela. U kompletu sa kamerom dolazi i nova LED bljeskalica za kvalitetnije slike u mraku i u lošim vremenskim uvjetima.

Očekivano trajanje servisa: 20-30 minuta

Kamera-prednja

Slike su Vam mutne, zatvarač senzora kamere se ne otvara? 
Potrebna je izmjena prednje kamere na Vašem Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaju. Promjena se izvodi promjenom fleksiblinog kabla na kojem se nalazi prednja kamera, senzor svijetla i tercijarni mikrofon. Fleskibilni kabel koji se ugrađuje u Vaš uređaj je original Apple .

Očekivano trajanje servisa: 30 minuta

Dock – pristanište

Vaš Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus ne želi se puniti, ne očitava ukopčane slušalice, ne sinkronizira se sa računalom ili Vam jednostavno mikrofon ne radi? 
Vama je potrebna promjena dock-a (pristaništa) na Vašem Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaju. Dock (pristanište) je multifunkcionalna komponenta Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaja smještena pri dnu Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaja. Sastoji se od novog USB konektora sa lightning priključkom za punjenje i sinkronizaciju sa računalom, audio konektora, novog primarnog mikrofona, te kontakata za “home” tipku i zvučnik razglasa.

Očekivano vrijeme servisa: 30 minuta

WiFi Antena

Vaš Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus ima problema sa spajanjem na WiFi (bežičnu mrežu)?
 Promjeniti ćemo Vam WiFi antenu i problem će nestati. Ponovno možete bezbrižno surfati po Internetu maksimalnim brzinama. Najčešći razlog promjene ove komponente je slab ili
gotovo nikakav prijam bežičnog signala sa neke pristupne točke poput kućnog 
Internet routera. Ako Vam je u postavkama opcija WiFi siva ili piše no WiFi najvjerojatnije u problemu nije WiFi antena, nego je potrebno promijeniti WiFi chip.

Očekivano vrijeme servisa: 30 minuta

Baterija

Kapacitet baterije Vašeg uređaja nije kao prvog dana ili se odjednom više ne želi upaliti?
 Vrijeme je za promjenu baterije! Ugradit ćemo u rekordnom roku (5 min) novu Apple originalnu bateriju za Vaš Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaj. Najčešći razlog promijene baterije je smanjeni kapacitet baterije nastao čestim ciklusima punjenja/pražnjenja ili zbog nepogodnih vanjskih utjecaja kao što su vlaga, prekomjerna izloženost uređaja izrazito visokim ili niskim temperaturama i sl. Baterije se također mogu lako oštetiti korištenjem nelicenciranih ili zamjenskih punjača niske kvalitete.

Očekivano vrijeme servisa: 5 minuta

Zvučnik-ušni

Sugovornika loše čujete ili Vam se dogodila nezgoda i prolili ste tekućinu po Vašem Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaju?
Promjenom ušnog zvučnika ćete riješiti problem lošeg prijema zvuka od strane sugovornika, bio to slab ili nikav prijem. Servis ušnog zvučnika na Apple iPhoneSE / 6S / 6S Plus uređaju traje u prosjeku 20 minuta, te se sastoji od izmjene ušnog zvučnika i zamjene zaštitne mrežice za kvalitetniji i čišći zvuk tijekom razgovora.

Očekivano vrijeme servisa: 20 minuta

Zvučnik razglas

Netko Vas upravo zove a Vaš Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus ne zvoni? Reproducirate glazbu na Vašem Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaju i zvuk je nekvalitetan ili ga uopće ne čujete radi oštećenja na membrani zvučnika?
Vrijeme je za promjenu zvučnika razglasa. Dopustite da Vam zamijenimo zvučnik razglasa za daljnje nesmetano korištenje Vašeg Apple iPhone-a. Ugradit ćemo Vam novi originalni zvučnik razglasa i promijeniti zaštitnu mrežicu za kvalitetniji i čišći zvuk kao što je bio prvog dana. Najčešći razlog kvara zvučnika razglasa na Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaju je zbog utjecaja vlage, tekućina i prašine.

Očekivano vrijeme servisa: 20 minuta

Motorić vibracije

Vaš Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus više ne vibrira ili je jednostavno “poludio” i nekontrolirano vibrira?
 Promijenite motorić vibracije. Promjena motorića vibracije u našem servisu traje do 15 minuta. Najčešći razlozi zašto motorić vibracije ne radi je mehaničko oštećenje ili utjecaj vlage. Nije veliki kvar, ali je neugodan ako Vam je uređaj u bešumnom modu, a Vi nemate informaciju da Vas netko pokušava kontaktirati pozivom ili jednostavno SMS porukom.

Očekivano vrijeme servisa: 15 minuta

Senzor kabel

Tijekom razgovora događaju Vam se neugodne situacije tipa bezrazložnog paljenja razglasa, poziv stavljate na čekanje, slučajno poklapate ili Vam ne radi prednja kamera?
 Potrebna Vam je promjena sensor kabela. Senzor kabel sastoji se od dvije bitne komponete. Jedna komponenta je senzor leća, a druga komponeta je prednja kamera. Senzor blizine je foto-elektronički sklop koji služi za dvije funkcije. Regulaciju pozadinskog osjetljenja na LCD ekranu Vaseg Apple iPhoneSE / 6S / 6S Plus uređaja, a druga funkcija je očitavanje blizine, odnosno tokom razgovora kada iPhone prislonite licu LCD ekran se mora ugasiti. Druga komponenta senzor kabla je prednja kamera. Prednja kamera predviđena je za ugodniju konverzaciju prilikom korištenja video/internet razgovora putem skype-a is l. aplikacija, a nerjetko je korištena i za okidanje planetarno poznatih selfie fotografija ;).

Očekivano trajanje servisa: 30 min

Home tipka

Tako je malo tipki na Apple iPhone uređaju, a jedna od najbitnijih Vam ne funkcionira? Home tipka (button) ne funkcionira ili radi sa prekidima? 
Home tipka je jedina tipka na prednjem dijelu Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaja, te pošto je jedina, i najbitnija je. Ovisno o situaciji ili Vam je potrebna izmjena same home tipke, a u nekim slučajevima i pristaništa. Ali ne brinite se, mi ćemo prvo provjeriti za Vas što je točno uzrok problema, a tek onda popravljati. Promijena home tipke svrstava se u rutinske poslove našeg servisa, te sama promijena home tipke traje do 30 minuta, te u tom postupku servisiranja Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaja ugrađujemo Vam novu originalnu home tipku.

Očekivano trajanje servisa: 15-30 min

Aluminijsko kućište

Oštetili ste aluminijsko kućište Vašeg Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaja?
 Aluminijsko kućište vrlo je bitna komponenta Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaja. Aluminijsko kućište nije samo dekorativni dodatak vrhunskom dizajnu Apple stručnjaka, nego i “kralježnica” Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaja. Na aluminijski okvir spajaju se sve komponente Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaja, te uz tu funkcionalnost, okvir služi i kao GSM i GPS antena. Izmjena aluminijskog kućišta u našem servisu traje do 2 radna sata, te u postupku promijene na novo originalno aluminijsko kućište vršimo transfer svih Vaših komponenti, od Vašeg prednjeg panela, matične ploče, fleksibilnih kablova pa do zadnjeg i najmanjeg šarafića koji čine cjelinu Vašeg Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaja.

Očekivano trajanje servisa: 2 radna sata

GSM Antena

Imate problema sa signalom? Loš je ili ga uopće nema?
Potrebna Vam je promijena GSM antene. GSM antena je mala komponenta koja spaja matičnu ploču sa aluminijskim okvirom Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaja. Servis promijene GSM antene traje u prosijeku 10 minuta i rezultati su odmah vidljivi.

Očekivano trajanje servisa: 15 min

Audio/power fleksibilni kabel

Tipka za bešumno ili tipka za pojačavanje / smanjivanje jačine zvuka Vam ne fukncionira? Tipka za zaključavanje ne funkcionira ili funkcionira povremeno?
 Uređaj ne vibrira u bešumnom modu? Potrebno je izmijeniti audio/power fleksibilni kabel na Vašem Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaju. Audio/power fleksibilni kabel je multifunkcionalni fleksibilni kabel koji spaja sve tipke vezane za zvuk, tipku za bešumno (silent), te tipke za volumen (+/-). Uz navedene tipke na audio-power kablu također se nalazi power tipka koju koristite za zaključavanje ekrana, te kontakti motorića vibracije. Ako Vam je bilo koja od navedenih komponenta na uređaju neispravna, potrebna Vam je izmjena audio/power fleksibilnog kabla. Servis audio/power fleksibilnog kabla na Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaju u našem servisu traje približno 45 minuta.

Očekivano trajanje servisa: 45 min

Mikrofon

Sugovornik Vas loše ili uopće ne čuje? Postoji mogućnost problema mikrofona, ali i audio chipa (audio compiler). Problem audio compilera je opisan pod servisom matične ploče. Najčešće je problem samo u mikrofonu pošto je sama komponenta vrlo izložena vanjskim utjecajima, te vlaga i voda lako dospijevaju do nje. Servis se sastoji od zamjene mikrofona na donjoj strani uređaja koji se nalazi na pristaništu (docku), koje također sadrži kontakte zvučnika razglasa i tipke za povratak (home tipke), te audio ulaz za slušalice, a servis izmjene kompletne komponente traje u prosjeku do pola sata od zaprimanja uređaja.

Očekivano vrijeme servisa: 30 min

Silent

Nedostaje Vam tipka za bešumno (silent) ili ima loši odaziv? 
Pod ovim pojmom podrazumijeva se izmjena tipke za bešumno na Vašem Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaju. Servis promijene silent tipke na Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaju se sastoji od zamjene postojeće sa novom silent tipkom izrađenom od nerđajućeg čelika. Izmjena tipke u prosijeku traje 30 minuta. Ako Vam tipka ne funkcionira, a ima odaziv potrebna Vam je promjena audio kabla.

Očekivano trajanje servisa: 30 min

SIM nosač

Nedostaje Vam nosač SIM kartice? 
Svratite do nas i u trenu Vam isporučujemo originalni SIM držač izrađen od fino obrađenog aluminija. Jedini nedostatak našeg SIM nosača kartice je u tome što je Vaš imao ugraviran unikatni IMEI broj (serijski broj Vašeg Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaja) dok naš nažalost to nema.

Power tipka

Nedostaje Vam tipka za paljenje (power) ili ima loši odaziv?
Pod ovim pojmom podrazumijeva se izmjena tipke za paljenje na Vašem Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaju. Servis promijene power tipke na Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaju se sastoji od zamjene postojeće sa novom power tipkom izrađenom od kirurškog čelika. Izmjena tipke u prosijeku traje 20-30 minuta. Ako Vam tipka ne funkcionira, a ima odaziv potrebna Vam je promijena audio/power fleksibilnog kabela.

Očekivano trajanje servisa: 30 min

Volumen tipka

Nedostaje Vam tipka za glasnoću (volume) ili ima loš odaziv?
 Pod ovim pojmom podrazumijeva se izmjena tipke za volumen (+/-) na Vašem iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaju. Servis promijene volume tipke na Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaju se sastoji od zamjene postojeće sa novom volumen tipkom izrađenom od kirurškog čelika. Izmjena tipke u prosijeku traje 20-30 minuta. Ako Vam tipka ne funkcionira, a ima odaziv potrebna Vam je promijena audio/power fleksibilnog kabela.

Očekivano vrijeme servisa: 30 min

Matična ploča

Servis matične ploče je vrlo širok pojam iz razloga tog jer je matična ploča Vašeg Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaja je u stvarnosti “mozak” Vašeg uređaja, a uređaj je poput malog računala. U početak rada na matičnoj ploči se podrazumijeva detaljna dijagnostika, nakon koje uklanjamo sve eventualne kvarove na matičnoj ploči uz prethodno Vaše odobrenje. Vrhunskom opremom i dugogodišnjim iskustvom uklanjamo sve vrste kvarova na matičnoj ploči pa i ako Vam Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus pao npr. u more, snijeg, bio na utjecaju ekstremne topline ili pao sa velike visine.

Čišćenje matične ploče od utjecaja vlage

Vrlo česta pojava nakon doticaja uređaja sa vlagom i tekućinama. Uređaj tretiramo posebnim tekućinama za čišćenje elektroničkih vodova i komponenti matične ploče koje u većini slučajeva u potpunosti uklanjaju utjecaje oksidacije na Vašem Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaju.

Lemljenje konektora

U mogućnosti smo promijeniti sve konektore na matičnoj ploči Apple iPhone SE / 6S / 6S Plus uređaja, ugrađujući nove konektore sa vrhunskom i suvremenom opremom.

Ukoliko Vaš kvar nije naveden u ovom opisu kvarova, slobodno nas kontaktirajte e-mailom ili pozivom.

Dijagnostika svih Apple iPhone uređaja je BESPLATNA.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.