Zbogom Infinity Blade – Trilogija je povučena iz App Storea | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Namjerno. Epic Games je povukao svoju podršku kako bi se u potpunosti posvetili Fortniteu. App Store je postao malo tužnije...
Zbogom Infinity Blade – Trilogija je povučena iz App Storea

Namjerno. Epic Games je povukao svoju podršku kako bi se u potpunosti posvetili Fortniteu. App Store je postao malo tužnije mjesto.

Većina vas vjerojatno zna za barem jednu od tri verzije Infinity Bladea, igre koju je i Apple često reklamirao. Igra sa srednjovjekovnim borbama i raznim likovima nije nadograđena od svojeg trećeg poglavlja, Infinity Bladea III lansiranog 2013., ali zadnjih pet godina redovito je dobivala softverska ažuriranja. To sada prestaje.

Iz Epica stiže najava da se ukida podrška za Infinity Blade te je svako poglavlje povučeno iz App Storea.

Najveći razlog za ovaj potez jest to što je razvojnom programeru postalo preteško podržavati ove igre i održavati ih na jednakoj razini kvalitete. Naravno, oni koji su ranije preuzeli igru mogu je vratiti iz svoje povijesti kupnje, ali kupnje unutar igre sada su nedostupne.

Ne želimo dramatizirati, ali ovime je okončana jedna era. Infinity Blade je bio pionir modernih mobilnih igara. Ta je igra prva dokazala da su mobilne igre u razini onih konzolnih moguće. Apple ju je uvijek tako predstavljao na Keynoteima, počevši od izdanja iz 2010. Zato je ovo tužan dan za App Store.

Ipak, ne trebate se brinuti za ovu ekipu razvojnih programera. Oni stalno rade na Fortniteu, jednoj od najuspješniji mobilnih igara svih vremena. Zapravo, tome je pridonio i sam Infinity Blade, jer je bio poput inkubatora za mnoge eksperimentalne tehnologije mobilnog gaminga, koje su sada dio Fortnitea.

 

Epic ne želi kriti tu vezu. Jučer, kada su najavili povlačenje igre iz App Storea, postavili su video Fortnitea na Twitter te predstavili „Sword“ kao novo oružje. Inače, oštrica tog mača vrlo je slična čuvenom oružju iz Infinity Bladea. Dodali su da trebamo budno paziti – možda to znači da će se stara igra jednog dana vratiti.

 

Izvor: iMagazin.hr

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.