Windows 10 besplatan i za pirate | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Odavno je poznata Microsoftova odluka da sve legalne korisnike Windowsa 7, 8 i 8.1 počasti s besplatnom nadogradnjom na Windowse 10.
Windows 10 besplatan i za pirate

Odavno je poznata Microsoftova odluka da sve legalne korisnike Windowsa 7, 8 i 8.1 počasti s besplatnom nadogradnjom na Windowse 10. Dobar poslovan potez budući da softverski div iz Redmonda ionako pokušava objediniti sve postojeće mobilne i stacionarne uređaje pod jedan zajednički krov – Windows.

No prema najnovijim informacijama do kojih je došao Reuters Microsoft će maloprije spomenut akciju i dodatno proširiti. Ne, nije riječ o korisnicima Windowsa XP, već o onim korisnicima koji na svojim desktop i prijenosnim računalima trenutno imaju instaliranu piratsku verziju Microsoftovog operativnog sustava.

Da dobro ste pročitali Microsoft i pirate daruje besplatnim Windowsima 10. Potonje koliko god isprva se činilo čudnim na kraju ipak ima itekakvog smisla. Naime piratski korisnici ionako ne bi izdvojili potreban novčani iznos za kupnju legalne kopije, stoga bi istu potražili putem piratskih internetskih stranicama, čime bi istovremeno riskirali i preuzimanje različitih virusa, te malwarea.

Na kraju bi opet Windowsi ispali loši, bugoviti, te puni „rupa“ i virusa. Stoga je Microsoft otkrio najbolji lijek za sprečavanje istoga – dijeljene besplatne licence svima. No sigurno nije samo opasnost od virusa nagovorila Microsoftovo vodstvo na donošenje ovakve odluke. U istoj zasigurno vide i pravu priliku da se jednim potezom riješe svih starijih verzija Windowsa, te da se na velikoj većini računala nađe samo najnovija verzija OS-a. pogotovo na računalima diljem Kine gdje se trenutno koristi oko 100 milijuna računala s piratskim Windowsima.

U ovoj grupi bi se mogli pronaći i korisnici vječnih Windows XP čija računala udovoljavaju minimalnim hardverskim zahtjevima koji i nisu tako pretjerani – 1 GB RAM-a za 32-bitnu verziju, te 2 GB za 64-bitnu verziju Windowsa, a po pitanju procesora za osnovne potrebe bit će dovoljan i bilo koji dvojezgreni.

Ako vam se sve ovo čini predobro da bi bilo istinito ne brinite, informacija koju je prenio Reuters stiže iz prve ruke, odnosno, od Terryja Myersona osobno, a on je kako znamo „glava“ Microsoftove OSG (Operating System Groupe) grupe.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.