U pripremi Retina MacBook sa Skylakeom | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Apple će uskoro predstaviti novi Retina MacBook prijenosnik, jedno od glavnih poboljšanja uključivat će nadogradnju s Intelovim procesorima iz Skylake serije
U pripremi Retina MacBook sa Skylakeom

Proizvođači prijenosnih računala počeli su lagano u svoje prijenosnike „ubacivati“ Intelove procesore iz Skylake serije.

Novi model dolazi pod nazivom Retina MacBook, a ovisno o iznosu novca koji ćete biti spremni izdvoji za kupnju jednog (ili više) primjeraka ovisit će i model procesora koji će se naći unutar kućišta. Naime, Apple će u ponudi imati više različitih modela koje će pogoniti Intelovi Core M3, Core M5 i Core M7 procesori.

Najslabiji od njih je svakako Core M3-6Y30 čija nativna brzina iznosi 900 MHz što će se odlično odraziti na sam vijek trajanja baterije. No, kada je potrebno, Core M3-6Y30 može uz pomoć Boost tehnologije dostići i veće brzine rada – 2,2 GHz. Ovo će ujedno biti i najjeftniji model u ponudi i stajat će 1.299 američkih dolara.

Zlatnu sredinu po pitanju performansi i same cijene zauzet će model kojeg će pogoniti Intelovi Core M5-6Y54 i Core M5-6Y57 procesori, čije brzine nativne brzine iznose 1,1 GHz. Naravno i ovi procesori podržavaju Boost tehnologiju pa kad vam to bude potrebno, dotična će iz navedenih procesora izvući njihov maksimum – 2,7 GHz (M5-6Y54), odnosno, 2,8 GHz u slučaju Core M5-6Y57 procesora. Bolji procesori i veće brzine znače ujedno i veće cijene prijenosnika – 1.599 američkih dolara.

Najjači procesor kojim ćete moći opremiti svoj novi Retina MacBook nosi oznaku Core M7-6Y75. brzina ovog procesora iznosi 1,2 GHz, a uz pomoć Boost tehnologije procesor je u stanju potegnuti sve do 3,1 GHz. Nažalost u ovom trenutku nema podataka vezano uz cijenu prijenosnika s ovim procesorom.

Ako je suditi prema cjenovnoj razlici između Core M3 i Core M5 modela, Apple bi ovaj model mogao cijeniti minimalno na iznos od 1,799 američkih dolara, ako ne i veći. Novi Retina MacBook prijenosnici na tržište bi trebali stići kroz koji tjedan.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.