Tri loše vijesti za one koji iščekuju iPhone 6S | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Za samo deset dana Apple predstavlja nove telefone – iPhone 6S i iPhone 6S Plus, no već su procurili detalji koji...
Tri loše vijesti za one koji iščekuju iPhone 6S

Za samo deset dana Apple predstavlja nove telefone – iPhone 6S i iPhone 6S Plus, no već su procurili detalji koji se korisnicima vjerojatno neće svidjeti.

Prije svega, kineski cnBeta obično prvi lansira pojedinosti o proizvodima koji se čekaju, pa je i ovog puta došao do iPhone 6S Plus pakiranja.

cn

Na prvi pogled, djeluje vrlo slično ranijim pakiranjima iPhone telefona, a na osnovu slike na kutiji, može se očekivati da će 6S modeli po prvi put podržavati dinamičke pozadine.

Međutim, cnBeta je takođe otkrio da nove baterije imaju slabiji kapacitet:

iPhone 6 – 1810 mAh, iPhone 6 Plus – 2910 mAh

iPhone 6S – 1715 mAh, iPhone 6S Plus – 2750 mAh

Razlika nije velika (5,3 posto za iPhone 6S i 5,5 posto za 6S Plus), ali je problem ozbiljan naročito zato što korisnici nisu zadovoljni ni kapacitetom baterije iPhone 6.

Točno je, međutim, da bi trajanje baterije zbog drugih izmjena moglo biti podjednako, jer je Apple istaknuo kako će iOS 9 biti mnogo efikasniji od “osmice”.

Zašto Apple nije ostavio barem isti kapacitet, kakav su imali i prethodnici, nikom nije jasno, ali to svakako nije jedina loša vijest kad je riječ o novim modelima.

MacRumors je objavio kako je došao do prednje maske iPhone 6S s očekivanom Force Touch komponentom i potvrdio da je riječ o debljem i težem telefonu u odnosu na iPhone 6.

Dobra vijest je što je razlika u težini vrlo mala – 49,4 grama prema 51,2 grama – ali Apple je odlučio smanjiti ukupnu težinu za spomenuta dva grama tako što je stanjio poleđinu 6S.

Imajući u vidu kako je iPhone 6 već stekao reputaciju krhkog telefona, možda je trebalo zadržati veću gramažu.

Jedina pozitivna strana je to što bi Apple trebao za izradu novog modela koristiti aluminij serije 7000, koji je nešto jači, a kako je i deblji, to može objasniti i zašto je kompanija morala ugraditi manje baterije.

I za kraj, 9to5Mac navodi kako je jedan neimenovani izvor potvrdio ranije objave da iPhone 6S i iPhone 6S Plus neće povećavati osnovnu memoriju na 32GB. Zapravo, Apple će se zadržati na istim kapacitetima (16GB, 64GB i 128 GB), a pritom telefon opremiti daleko moćnijom kamerom (4K ‘Ultra HD’ video i 12MP senzori).

98750010455e41ba93bc6d389181825_wide

To znači da će snimljeni video materijali zauzimati dva puta više prostora u telefonu, u odnosu na 1080p kod prethodnih modela, pa bi i samo 25 minuta snimanja potpuno popunilo 14GB, koliko ostane od verzije 16GB, kada se uzme u obzir prostor koji zauzima iOS 9 i ključne aplikacije.

Također, fotografije snimljene novom kamerom su 50 posto “teže” od onih snimljenih “šesticom”, pa je jasno da 16 GB kapaciteta više neće biti dovoljno čak ni najmanje zahtjevnim korisnicima.

S druge strane, Apple će vam sigurno bez ustručavanja ponuditi dodatno mjesto za spremanje podataka na iCloudu.

Hoće li negativne strane nadjačati one pozitivne?

Za vlasnike 6 i 6 Plus odgovor je vjerojatno “da”, ali to ne vrijedi i za vlasnike starijih modela.

Jasno je da će mnogima smetati što ovi modeli nisu mnogo odmakli od prethodnika, ali Apple zapravo dizajnira iPhone u okviru dvogodišnjih ciklusa.

Dakle, svakako je da će korisnici iPhone 5, 5S ili 5C, kao i starijih modela biti zadovoljniji onim što će im Apple ponuditi, naročito ako imamo u vidu velika poboljšanja na kameri.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.