Tko o čemu – Tim Cook o automobilima | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Prvi čovjek Applea dao je intervju na konferenciji WSJD, a među ostalim osvrnuo se na trenutno stanje na tržištu automobila
Tko o čemu – Tim Cook o automobilima

U Laguna Beachu u Kaliforniji u tijeku je velika konferencija u organizaciji Wall Street Journala, WSJ.D Live. Jučer, prvog dana događanja, među ostalim gostima na pozornici se pojavio i Tim Cook, prvi čovjek najbogatije kompanije na svijetu, Applea. U intervjuu uživo govorio je o mnogim proizvodima i uslugama Applea, spomenuo da Apple Music trenutno ima 15 milijuna korisnika (od čega oko polovice na pretplati), no medijima je najzanimljiviji bio njegov osvrt na tržište automobila.

Prema poslovično zagonetnom Cooku, čini se da bi automobilska industrija uskoro mogla doživjeti velike promjene. Softver postaje sve veći dio doživljaja u automobilu, a i autonomni i električni automobili sve su zanimljiviji. Apple u tom pogledu već ima razvijen sustav CarPlay, koji je integriran u vozila nekolicine proizvođača, pojašnjava Cook.

Naglasio je i da je njihova želja da vozač ulaskom u automobil dobije tzv. “iPhone iskustvo” korištenja. Čak i bez otkrivanja ikakvih dodatnih detalja, ove izjave potpiruju špekulacije o Appleovom projektu automobila, no od Tima Cooka zasigurno nećemo ništa doznati prije nego u Appleu odluče da je vrijeme za to.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.