Tjedna doza Appleovog automobila | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Apple i dalje regrutira stručnjake koji imaju iskustva s automobilima, a Daimler im nudi suradnju
Tjedna doza Appleovog automobila

Prošlog vikenda objavili smo kako Apple traži lokacije za testiranje automobila u stvarnim uvjetima, što je dovelo do novih špekulacija o tome kako ta kompanija već ima skoro pa gotov prototip električnog, a možda i autonomnog, automobila. Niti ovoga tjedna mediji nisu mirovali, pa je tako u javnost dospjela vijest o još nekolicini stručnjaka koje je Apple zaposlio na ovom tajnom projektu.

Kako je doznao Reuters, najnovija akvizicija Applea je Jamie Carlson, donedavni viši inženjer u Tesla Motorsu koji je tamo radio upravo na tehnologiji autonomne vožnje. Prema njegovom LinkedIn profilu, sada je njegov poslodavac Apple, a područje rada “posebni projekti”. Carlson se time pridružio ve nekolicini stručnjaka koje je Apple pokupio iz autoindustrije.

f0637d5b1e2dbab78dcc95206558b92e

S druge strane svijeta, iz Njemačke, dolazi vijest o glavnom direktoru Daimlera Dieteru Zetscheu koji je u nedavnom intervjuu spomenuo i suradnju svoje kompanije s Appleom i Googleom. Ovi su tehnološki divovi, smatra Zetsche, spremni razvijati tehnologiju za napredne automobile, dok proizvođači automobila upravo u tom segmentu trebaju pomoć.

Daimler je, kaže, spreman za suradnju, ali ne na način da postanu tek dobavljač koji će proizvoditi automobile za neku drugu kompaniju. Partnerska suradnja s nekom od spomenutih kompanija jedino je što dolazi u obzir, zaključio je Zetsche.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.