Stiže 230 novih emotikona, uključujući i bijelo srce | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Iako je to puno emotikona, nisu svi novi – bilo bi točnije reći da su sada raznovrsniji. Donosimo ih sve...
Stiže 230 novih emotikona, uključujući i bijelo srce

Iako je to puno emotikona, nisu svi novi – bilo bi točnije reći da su sada raznovrsniji. Donosimo ih sve na jednoj slici.

Organizacija Unicode Consortium odabrala je popis novih emotikona za ovu godinu. Tako 2019. donosi 230 novih opcija, od kojih njih 175 predstavlja ljude i tijela. U studenom smo pisali o tadašnjim najnovijim emotikonima te otkriću da u sustavu postoji velika praznina. Naime, emotikoni koji prikazuju istospolne parove bili su dostupni samo u jednoj boji kože. Od sada se može birati između 71 varijacije na tu temu.

Evo kratkog podsjetnika:

Unicode Consortium je neprofitna organizacija zadužena za standardizaciju znakova dostupnih na internetu. Njihova je zadaća da svi ti znakovi budu unificirani svugdje u svijetu. Odluke u tom tijelu uglavnom donose predstavnici velikih tehnoloških tvrtki. Dakle, novi orangutan, kocka leda koja se topi te bionička ruka nisu ovdje zato što to žele Apple ili Google, nego se radi o sporazumnoj odluci. Svaka tvrtka može ih prikazati malo drugačije. Dakle, idemo dalje.

Druga važna tema jest prikazivanje hendikepiranih ljudi. Od sada su dostupni razni oblici invalidskih kolica u ženskim i muškim verzijama. Dostupni su i likovi osoba s poteškoćama u vidu, koji u ruci drže štap, kao i osobe sa slušnim aparatima. Na kraju, od sada će biti dostupno i dugo očekivano bijelo srce.

Evo svih novih varijanti:

Prije no što podivljate, evo Microsoftovog videa s ovogodišnjeg Super Bowla.

Dakle, duboko dišite, ljubav je krasna, volite se! Obratite pažnju jedni na druge, bilo da upotrebljavate emotikone ili GIF-ove.

via GIPHY

Izvor: iMagazin.hr

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.