Tim Cook | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Ugledni britanski poslovni list Financial Times proglasio je izvršnog direktora Applea Tima Cooka za osobu godine na izmaku.
Tim Cook je FT-ova osoba godine

Ugledni britanski poslovni list Financial Times proglasio je izvršnog direktora Applea Tima Cooka za osobu godine na izmaku. U objašnjenju ovakve odluke naveli su kako je upravo on zaslužan što se Apple održao kao uspješna kompanija nakon smrti karizmatičnog bivšeg CEO-a Stevea Jobsa. Osim toga, u kompaniju je unio novi način raspolaganja novcem, zaposlio nekoliko ključnih ljudi, te otvorio Apple za suradnju s drugim kompanijama, poput IBM-a.

Pod njegovom su paskom predstavljeni inovativni proizvodi poput Apple Watcha i Apple Pay usluge, što je, smatra Financial Times, lansiralo Apple iz tehnološkog u sektore modne i bankarske industrije. Ovim je Tim Cook pokazao da inovativnost nije umrla s Jobsom, čega su se mnogi plašili.

Nove tehnologije i fantastični financijski rezultati mogli su i sami donijeti Timu Cooku prestižan status osobe godine, no ovom su izboru pridonijele i njegove osobne kvalitete. Prije svega FT ističe njegovu hrabrost da otvoreno progovori o vlastitoj seksualnosti, te da se čvrsto zalaže za vlastite ideje i vrijednosti. Tu se posebno ističu transparentnost i ravnopravnost spolova – Cook je po prvi puta u upravu Applea postavio čak tri žene, te vodstvo kompanije obvezao na zapošljavanje pripadnika manjina.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.