Sve što biste trebali znati o novom iPadu mini | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Sve je više pouzdanih i onih manje pouzdanih glasina, dokumentacije i znakova koji tvrde da će Apple predstaviti novi iPad...
Sve što biste trebali znati o novom iPadu mini

Sve je više pouzdanih i onih manje pouzdanih glasina, dokumentacije i znakova koji tvrde da će Apple predstaviti novi iPad mini. Kada bi to moglo biti? Evo svega što smo saznali do sada…

Jedan od Appleovih najpopularnijih uređaja je iPad mini, baš kao što je to iPhone SE u slučaju pametnih telefona. Ima savršeni omjer cijene i vrijednosti, malen je i praktičan, te ne morate praviti kompromise kada je riječ o performansama. Jedini problem je u tome što je najnedavniji model, iPad mini 4, predstavljen u rujnu 2015. godine. A od tada je prošlo dosta vremena.

Sada izgleda da Apple obnavlja ovu liniju proizvoda i sprema se predstaviti sljedeću generaciju s iPadom mini 5. Kakav bi on mogao biti? Nemamo sigurne informacije, ali smo posložili sve dijelove slagalice na temelju glasina:

Dizajn

Svi znakovi ukazuju na to da neće biti značajnijih promjena u dizajnu novog uređaja. Neće biti zaslona bez okvira, nema Face ID-a, ni oštrih rubova, kao što ih ima na novim iPadima Pro. Nije pretjerivanje kada kažemo da je dizajn najmanje uzbudljiva promjena iPada mini. Ove činjenice se mogu potvrditi uz pomoć nekoliko procurenih fotografija koje tvrde da prikazuju novi uređaj.

Specifikacije

Trenutni i najnoviji iPad mini ima A8 procesor, koji bi vam mogao biti poznat s iPhonea 6. I više je no sigurno da će to biti ažurirano, ne morate biti Ming-Chi Kuo kako biste to znali. Kakav bi novi procesor mogao biti?
Trenutna “jeftinija” verzija iPada, 9.7-inčni iPad ima A10 Fusion čip. To bi mogao biti razuman izbor i za novi iPad mini. Staro je, ali funkcionalno.

U pogledu zaslona, glasine navode kako bi mogao biti uključen “manji” panel, baš kao i u 9.7-inčnim iPadima. Dakle, nema 120Hz ili laminacije i nema drugih dodataka. Samo jednostavan – ako i dalje ostane – 7.9-inčni zaslon s prilično niskom, ali apsolutno poštenom razlučivošću.

Moguće je da će ovaj mali uređaj podržavati korištenje Apple Pencila. Budući da je Apple uklonio Pro oznaku s ove funkcije, smatramo da bi ona mogla biti uključena i u drugim uređajima. Stoga bi se to moglo dogoditi. Međutim, podrška za Smart Keyboard – zato što je i to bilo uključeno u glasinama – ne bi bila tako razumna. Koliko bi tako mala tipkovnica mogla biti korisna?

Cijena

Možete vidjeti da ima poprilično puno kompromisa koje morate napraviti: isti dizajn, nema novog hardvera, niža kategorija zaslona, ništa posebno. Međutim, to bi mogle biti prednosti: sve to bi moglo zadržati i cijenu niskom. Svi izvori navode da bi cijena nadolazećeg iPada mini 5 mogla biti jeftina ili jeftinija od trenutne. Imajući na umu da 9.7-inčni iPad košta 329 dolara, bila bi pravedna odluka zadržati cijenu ispod 300 dolara. Kada bi to bilo istinito, onda bi to bila ubojita ponuda…

Datum lansiranja

Zvuči dobro, zar ne? Bi li ga vi kupili? Pa, možda nećete morati čekati dugo na to. IOS 12.2 je trenutno u fazi beta testiranja, a to je sustav koji je uključivao prve tragove novog minija. Stoga bi proizvod mogao biti lansiran u proljeće.

Možete li se prisjetiti događaja koji su se odvili prošlog ožujka? Apple je predstavio novi 9.7-inčni iPad na svom tzv. edukacijskom događaju. A imajući na umu da bi iPad mini 5 mogao biti mlađi brat ovog uređaja, možemo pretpostaviti da bi se i ovaj ažurirani model mogao pojaviti ovog proljeća. Želimo ga imati. A vi?

 

Izvor: 9to5Mac / iMagazin.hr

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.