Što će Apple učiniti s VR-om? | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Nekolicina novih akvizicija startupa iz područja VR-a, kao i zapošljavanje stručnjaka za to područje, potiču nove špekulacije
Što će Apple učiniti s VR-om?

Apple se u tajnosti priprema za ulazak na tržište virtualne i/ili proširene stvarnosti. To se može zaključiti prema smjeru u kojem idu njihove posljednje akvizicije startupa, ali i zapošljavanje stručnjaka iz tog područja. Financial Times ovoga tjedna donosi i informaciju kako kompanija već ima (naravno, tajni) tim od više stotina zaposlenika koji se bave tehnologijama virtualne stvarnosti (VR).

Oni navodno već mjesecima rade na konceptima naglavnog uređaja koji bi mogao konkurirati Oculus Riftu, HoloLensu, i sličnima. O tehnologiji virtualne stvarnosti progovorio je, doduše šturo, Tim Cook prilikom objave posljednjih financijskih rezultata kompanije. Rekao je da je ta tehnologija “stvarno cool, i ima neke zanimljive primjene”.

Međutim, iz svih ovih djelića informacija nije jasno što će, kada, i kako Apple zaista učiniti s tom tehnologijom. Jony Ive, glavni dizajner ove kompanije jednom je prilikom izjavio da po njegovom mišljenju lice nije pravo mjesto gdje se treba instalirati VR uređaj. Nego gdje onda, pitate se?

Prema informacijama koje ima Financial Times, proširenu bi stvarnost Apple mogao ugraditi u još jedan tajnoviti projekt – vlastiti automobil. Električni autonomni automobil koji u vjetrobranskom staklu ima zaslon za proširenje stvarnosti raznim informacijama – o prometu, vremenu, sigurnosti i slično – možda je samo vizija daleke budućnosti, a možda i realnost koja se krije duboko u mračnim laboratorijima Cupertina.

4ac0e5f2ebe0994620461bb164f841bc.19ce91efcc590d9dba8c6a740627652a

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.