Stiže li najjeftiniji hardver do sada? | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Zlatno doba Netflixa je gotovo, te će vam trebati mnoštvo pretplata kako biste došli do filmskog svijeta. Zašto bi Apple...
Stiže li najjeftiniji hardver do sada?

Zlatno doba Netflixa je gotovo, te će vam trebati mnoštvo pretplata kako biste došli do filmskog svijeta. Zašto bi Apple bio izostavljen s popisa golemih tvrtki koje pružaju ekskluzivne filmske usluge?

Jasno je vidljivo da je fantastično zlatno doba Netflixa (koje je potrajalo prilično kratko) kao pružatelja usluge streaminga gotovo. Za korisnike tvrtke koja je obnovljena mnogo puta bilo je dovoljno nabaviti mjesečnu pretplatu koja je bila jeftinija od karte za kino, i odmah su imali pristup najboljim sadržajima na Internetu. Dobro, tu su bili Hulu i Amazon, ali oni nisu bili dostupni u Europi, tako da je i HBO GO postajao sve važniji, barem zbog zmajeva.

Međutim, sustav će se promijeniti iz temelja kada Disney, koji je praktički vlasnik najvećih filmskih franšiza, pokrene svoju vlastitu uslugu. Bit će zaista uspješni, a manji sudionici na tržištu su se već počeli štititi na jedini mogući način: stvaraju vlastiti sadržaj. Čak se ni Netflix ne srami potrošiti milijarde na ekskluzivne pojave, nadajući se da će se iz mnoštva radova koji su malo iznad srednje kategorije, 1 ili 2 vjerojatno istaknuti. Nažalost, mi, potrošači, ćemo najviše osjetiti utjecaj: zbog mnoštva ekskluzivnog sadržaja, oni koji su zainteresirani za najbolji sadržaj će se morati pretplatiti na (barem) 4-5 različitih usluga, i to za prilično veliku količinu novca.

Kada je riječ o tako velikoj količini novca, Tim Cook i Apple odmah dolaze u igru. Među top 3 prioriteta Appleovog trenutnog vođe, potreba za tim da financijski indikatori budu lijepi je definitivno prisutna (želio bih dodati da to možemo reći za sve direktore profitno orijentiranih tvrtki). Međutim, ono što osigurava Appleu najbolji rast i najstabilniji prihod su i dalje usluge:

Na temelju ovoga, ne bi bilo nikakvo iznenađenje kada bi Apple predstavio vlastitu uslugu za streaming filmova prije predstavljanja svog samovozećeg automobila, AR naočala ili SE 2. Problem leži u ovome, zapravo.

Za takvu uslugu, kako bi radili s pravilnom profitnom stopom (na Appleovoj razini, to je više od 40%), potrebno je više pretplatnika nego za Apple Music koji se može prodati “samo” korisnicima iPhone i Mac uređaja. Možemo uzeti zdravo za gotovo da bi u slučaju pokretanja Appleove usluge za streaming filmova ona bila dostupna samo na njihovim operativnim sustavima i uređajima, baš kao i sve drugo (iTunes na Windowsu nije dobar primjer, jer je… nema veze).

Ulazno ograničenje je prilično visoko: trenutno, najjeftinije rješenje je Apple TV, ako ga uopće možemo nazvati jeftinim, s obzirom na cijenu s kojom dolazi. Dakle, u slučaju da doista odluče lansirati vlastitu uslugu za streaming filmova (a možda i glazbe, ako ih budu prodavali skupa) koja je dostupna širokom rasponu korisnika, bit će im potreban uređaj koji će se prodavati po cijeni Rapsberrya Pi, baš kao Amazon Fire Stick ili Chromecast koji su trenutno na tržištu i zapravo su prilično popularni na američkom tržištu. Pa, u redu, Appleove cijene, ali očekuje se da ćemo vidjeti cijenu od oko 39 dolara na Keynoteu.

Naizgled, nova usluga će zaista doći i vjerojatno nećemo morati dugo čekati na najavu. Pratit ćemo sve vijesti vezane uz ovu temu i obavijestiti vas na vrijeme, budući da govorimo o prilično dobroj prilici, što je nemoguće zadržati u tajnosti. U međuvremenu ćemo se prisjećati kako je odlično bilo kada je Netflix mogao ispuniti sve naše zahtjeve.

 

Izvor: iMagazin.hr

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.