Spektakularni iPad crteži iz projekta Adobe Gemini | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Prema riječima umjetnika koji provode rano testiranje, iPad i Adobe Gemini bi mogli donijeti ozbiljne promijene u industriju. Nakon što...
Spektakularni iPad crteži iz projekta Adobe Gemini

Prema riječima umjetnika koji provode rano testiranje, iPad i Adobe Gemini bi mogli donijeti ozbiljne promijene u industriju. Nakon što smo vidjeli crteže, zaista vjerujemo u to…

Mislim da nikome ne moramo predstavljati programski paket Adobe. Ime tvrtke se praktički smatra zadanom postavkom u raznim kreativnim industrijama. Naravno, to ne znači da ne postoje bolje ili profesionalnije alternative, ali i dalje govorimo o najdostupnijim softverima koji ispunjavaju zahtjeve amatera, kao i profesionalaca.

Prvi najbolji prijatelj grafičkih umjetnika je Adobe Illustrator, koji je prisutan na tržištu već 30 godina. Stoga ne čudi da je on bitan alat u struci. Pa da, ali Illustrator je aplikacija za stolna računala. Uz to, tijekom proteklih 30 godina dogodile su se mnoge promijene, na primjer, potražnja za prijenosnim, mobilnim rješenjima postala je sve veća.

Iako Adobe trenutno radi na razvijanju iOS aplikacije za Photoshop, ona će prvenstveno biti namijenjena onima koji koriste raster četke za rad. Za vektorska rješenja trenutno nema mobilne alternative u Illustratoru. Međutim, ono će uskoro stići. Projekt je nazvan Gemini, trenutno je u fazi razvoja te će biti bolja opcija za određene radove s nekoliko različitih stajališta, u usporedbi s njegovim većim bratom, aplikacijom za stolna računala.

Sve to smo saznali od Tracie Ching, koja je jedna od 10 umjetnika koje je Adobe okupio u Gemini 10 grupi kako bi testirali Gemini. Namjerno su pozvali grafičke umjetnike koji rade u različitim stilovima kako bi mogli stvoriti aplikaciju koja može ispuniti različite zahtjeve korisnika.

Ching tvrdi da su uspjeli ostvariti navedeno. Jedna od najvećih prednosti programa je naravno, mogućnost mobilne uporabe. Odlični alati poput iPada Pro i izvanrednog Apple Pencila, koje možete ponijeti sa sobom bilo gdje, su uzaludni ako za njih ne postoji odgovarajući program. Na taj način ne morate činiti kompromise u pogledu postignuća.

Još jedna važna sposobnost programa Gemini je da se umjetnici ne moraju prebacivati između programa kada ga koriste, budući da se kombinira s raster i vektorskim četkama. Na primjer, možete odabrati vodene boje nakon olovke – te značajke su uglavnom bila dostupne uz zajedničko korištenje Illustratora i Photoshopa, što je zaista predstavljalo prepreku u radnom procesu.

Jednostavno rečeno, prve povratne informacije o softveru koji će uskoro stići su prilično pozitivne. Naravno, pojava takvih programa na iOS-u je zaista korisna za Apple, između ostalog takve inicijative pomažu prodaji iPada Pro i jačaju ‘što je računalo’ viziju.

 

Izvor: iMagazin.hr

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.