Sljedeći watchOS će omogućiti EKG | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Naravno, u onim regijama u kojima su vlasti odobrile ovu funkciju – za sada se to odnosi samo na SAD....
Sljedeći watchOS će omogućiti EKG

Naravno, u onim regijama u kojima su vlasti odobrile ovu funkciju – za sada se to odnosi samo na SAD. A kada funkciju odobre i u našoj državi, barem nećemo morati čekati na nju…

Prema internom dokumentu Apple Storea koji je došao u posjed MacRumorsa, u javnoj verziji watchOS-a 5.1.2, koji je trenutno u beta verziji, jedna od najuzbudljivijih inovacija Apple Watcha Series 4 će biti omogućena; EKG.

Nažalost, mi – kao i značajan dio svijeta – nećemo biti izravno zahvaćeni, barem za sada. Međutim, dobra vijest je to da jednom kada funkcija postane dostupna u SAD-u, mnogi će ju testirati i usporediti s medicinskim aparatima, tako da ćemo dobiti detaljnu sliku o tome što bismo mogli očekivati kada ju omoguće i u našoj državi.

 

Kao što je navedeno u dokumentu, zaposlenike Apple Storea se upućuje da napomenu kupcima da EKG aplikacija ne može zamijeniti dijagnostičke uređaje te da ne bi trebali koristiti ovu funkciju za mjerenje ili nadziranje stanja bolesti bez da se o tome prvo posavjetuju sa svojim liječnikom.

Prema dokumentu koji je procurio, watchOS 5.1.2 će također biti koristan i za novije modele od Series 1, jer će obavijesti o nepravilnim otkucajima srca također biti uključene.

Beta testiranje watchOS-a 5.1.2 počelo je 7. studenog, tako da možemo biti sigurni da će javna verzija biti objavljena ove godine.

Izvor: iMagazin.hr

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.