Siri se puno poboljšala ove godine | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Pitali su ista pitanja kao i prošle godine, a Siri je dala puno bolje odgovore. Ali što to znači u...
Siri se puno poboljšala ove godine

Pitali su ista pitanja kao i prošle godine, a Siri je dala puno bolje odgovore. Ali što to znači u usporedbi s asistentima drugih proizvođača?

Gene Munster, analitičar Loup Venturesa, stvorio je popis od 800 pitanja i pročitao ih digitalnim asistentima Alexi, Siri, Google Assistantu i Cortani koristeći njihove hardvere; Amazon Echo, HomePod, Google Home Mini i Harman Kardon Invoke.

Pitanja su podijeljena u pet kategorija: lokalna pitanja, trgovina, navigacija, informacija i zapovijed. Procjena je imala dva ključna faktora: da li je asistent razumio upit te je li pružio točan odgovor na njega. U ovom stupnju tehnološkog razvoja, prvi faktor i nije tako zanimljiv, budući da je rezultat svih asistenata bio više od 99%.

Drugi faktor je puno uzbudljiviji. Google Assistant vlada nad svima sa svojih 87.9% točnosti. A otkako su prezentirali Duplex, prilično sam siguran da će ostati na vrhu još neko vrijeme.

Još veće postignuće je to da se Siri nalazi na drugome mjestu, sa svojih 74.6% točnosti, time prelazeći Alexu. To je odlično, jer u usporedbi s prošlogodišnjim rezultatima, Siri se puno razvila. Prošli put, asistentica je dala 52.3% točnih odgovora na ista pitanja. Ako bacite oko na dijagrame, jasno možete vidjeti da je došlo do velikog poboljšanja u navigacijskim pitanjima.

Alexin rezultat od 72.5% nije toliko loš i kao što smo i očekivali, Cortana je završila na zadnjem mjestu, sa svojih 63.4% točnih odgovora.

 

Izvor: iMagazin.hr

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.