Samsung i Apple imaju zajedničkog neprijatelja – SIM kartice | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Samsung i Apple, kompanije koje su inače na ratnoj nozi oko patenata, a surađuju na drugim poljima, još su jednom pronašle temu oko koje će se lako složiti.
Samsung i Apple imaju zajedničkog neprijatelja – SIM kartice

Samsung i Apple, kompanije koje su inače na ratnoj nozi oko patenata, a surađuju na drugim poljima, još su jednom pronašle temu oko koje će se lako složiti. SIM standard za telefonske kartice očito smeta i jednima i drugima, pa su u posljednje vrijeme aktivirani pregovori o novom standardu, e-SIM.

Specifikacije novog standarda razrađuje udruženje GSMA (GSM Association) u suradnji s Appleom i Samsungom, a novi standard elektroničke SIM kartice poduprijet će i neki veliki telekom operateri (spominju se tako AT&T, Deutsche Telekom, Etisalat, Orange, Telefónica, Vodafone…).

Rješenje bi trebalo biti na tragu već predstavljenog Apple SIM-a, ugrađenog u iPad Air 2, a korisnicima bi omogućilo brzu i jednostavnu promjenu operatera, bez potrebe za promjenom fizičke kartice u mobitelu. Novi standard, nadaju se u GSMA, trebao bi zaživjeti već 2016.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.