Rast iOS-a u Europi, zbog dolaska korisnika s Android uređaja | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Operativni sustav iOS dosegao je tržišni udio od 20,3%.
Rast iOS-a u Europi, zbog dolaska korisnika s Android uređaja

Prema najnovijem istraživanju Kantar WorldPanela, tijekom kvartala koji je završio u ožujku na pet vodećih europskih tržišta (Njemačka, Velika Britanija, Francuska, Italija, Španjolska) mobilni operativni sustav iOS dosegao je tržišni udio od 20,3%.

To je rast od 1,8% na godišnjoj razini, no zanimljivija je informacija da je 32,4% novih korisnika iOS-a (koliko ih je zabilježeno tijekom navedenog kvartala) na Appleov sustav prešlo s Android uređaja.

Appleu se isplatilo višegodišnje lobiranje u Kini jer je ta zemlja postala Appleovo najveće tržište, ispred Appleovog matičnog američkog tržišta.

Operativni sustav Android je u Europi tijekom prvog kvartala imao tržišni udio od 68,4%, što je pad od 3,1% na godišnjoj razini.

Od korisnika u Europi koji su kupili Android pametne telefone tijekom prvog kvartala, njih 35% je izjavilo da im je glavni razlog za njihov odabir bila cijena uređaja, dok je 29% ispitanika izjavilo kako su izabrali Android uređaj zbog dobre tarife ili pretplatničkog ugovora.

Treća najveća mobilna platforma, Windows Phone, zabilježila je uspjeh jedino u Francuskoj, gdje je u kvartalu koji je završio u ožujku tržišni udio platforme iznosio 14,1%, dok je u istom razdoblju prošle 2014. godine taj udio bio 8,3%.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.