Pretvorite svoj Apple Watch u budilicu | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Način rada na noćnom ormariću i aplikacija Alarm na vašem Apple Watchu čine savršenu kombinaciju kojom svoj uređaj možete pretvoriti...
Pretvorite svoj Apple Watch u budilicu

Način rada na noćnom ormariću i aplikacija Alarm na vašem Apple Watchu čine savršenu kombinaciju kojom svoj uređaj možete pretvoriti u digitalnu budilicu.

Mod za noćni ormarić predstavljen je s watchOS-om 2.0 2016. godine, dok je aplikacija Alarm dostupna od samog početka. Svoj ćete uređaj najvjerojatnije puniti tijekom noći i to možda odmah pored kreveta. Upravo je zato mod za noćni ormarić i osmišljen.

Taj način rada pretvara vaš sat u malu digitalnu budilicu. Ako postavite uređaj na bočnu stranu, dovoljno je da ga samo dodirnete i zaslon će se probuditi i diskretno svijetliti nekoliko trenutaka, tako da vas ne oslijepi u sitne noćne sate.

Ako imate uključenu i budilicu, zaslon će se probuditi malo prije no što alarm zazvoni, pa ćete moći vidjeti koliko je sati i ako se probudite prije no što zazvoni alarm.

Da biste omogućili mod za noćni ormarić:

  • Idite na Postavke > Općenito na Apple Watchu.
  • Uključite opciju Mod za noćni ormarić.

Kada je ta opcija omogućena, na zaslonu Apple Watcha vidjet ćete vrijeme i datum, te stanje napunjenosti baterije. Ako postavite alarm, i on će se prikazati na zaslonu. Da biste uključili mod za noćni ormarić:

  • Priključite Apple Watch u punjač. Dok se puni, Apple Watch ostaje u načinu za noćni ormarić.
  • Da biste vidjeli zaslon, dodirnite ga, pritisnite kotačić Digital Crown ili bočnu tipku odnosno lagano protresite Apple Watch. Bit će dovoljno i ako samo protresete ili dodirnite noćni ormarić.

Da biste Apple Watch koristili u modu za noćni ormarić, držite ga uspravno ili ga postavite na ravnu površinu, a zatim pritisnite kotačić Digital Crown ili bočnu tipku.

Postavljanje alarma

Možete zatražiti Siri da vam postavi alarm. Recite, primjerice, „Set an alarm for 7 a.m.” (Postavi alarm za 7.00 sati) ili „Wake me up at 19:00” (Probudi me u 19.00 sati).

Alarm možete postaviti i na iPhone uređaju, a zatim ga proslijediti na Apple Watch:

  1. Postavite alarm na iPhone uređaju.
  2. Otvorite aplikaciju Apple Watch na iPhone uređaju.
  3. Dodirnite Moj sat, potom Sat, a zatim Proslijedi alarme s iPhonea.

Alarm na Apple Watch uređaju razlikuje se od alarma na iPhone uređaju. Kada postavite alarm, provjerite nisu li Apple Watch i iPhone u modu tihog rada. Da biste postavili ili namjestili alarm za mod za noćni ormarić, upotrijebite Apple Watch:

  1. Na Apple Watch uređaju otvorite aplikaciju Alarmi.
  2. Dodirnite Dodaj alarm. Možete i dodirnuti postojeći alarm, a zatim Promijeni vrijeme.
  3. Dodirnite AM ili PM, a zatim sate ili minute. Okrećite kotačić Digital Crown da biste prilagodili vrijeme.

Izvor: iStyle Blog

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.