Poskupljuju aplikacije u Apple storeu | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Kompanija je developere obavijestila da će aplikacije na europskom tržištu poskupjeti
Poskupljuju aplikacije na App Storeu

Apple je tijekom protekla dva dana developerima slao obavijesti o promjenama cijena aplikacija na svom App Storeu, kao rezultat turbulentnih tečajnih kretanja u svijetu. Poskupljenja će tako obuhvatiti sve aplikacije na području Europske unije, Norveške i Rusije, a na Islandu će doći do pojeftinjenja. U Rusiji će također biti promjena, ali nije detaljno pojašnjeno u kojem će se smjeru cijene korigirati.

Na nama najzanimljivijem, europskom tržištu, Apple će cijene podići i zbog poreznih zakona koji zahtijevaju plaćanje PDV-a u državi kupca, a ne prodavača. Do sada su kupci iz EU plaćali PDV prema niskim stopama koje su na snazi u Luksemburgu, gdje je smješteno Appleovo sjedište, što znači da će lokalna naplata PDV-a gotovo svim žiteljima EU poskupjeti preuzimanje aplikacija.

Do danas su aplikacije koje unutar SAD-a koštaju 0,99 dolara u EU koštale 0,99 eura ili 0,69 britanskih funti (dakle 1,17 odnosno 1,04 dolara). S najnovijim poskupljenjem, koje će na snagu stupiti tijekom današnjeg dana, ova će se razlika u cijenama dodatno povećati.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.