Pocket Build: Izgradite vlastiti zamišljeni svijet! | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Današnju igru preporučujemo svima koji vole polagane i kreativne igre. Ako vas privlači gradnja, morate probati Pocket Build, jer vam...
Pocket Build: Izgradite vlastiti zamišljeni svijet!

Današnju igru preporučujemo svima koji vole polagane i kreativne igre. Ako vas privlači gradnja, morate probati Pocket Build, jer vam on nudi apsolutnu slobodu izražavanja.

Svatko ima kreativnu iskru, čak i oni koji sebe ne smatraju osobito umjetničkim tipovima. Razvojna ekipa iz MoonBear LTD-a imala je tu ideju na umu kada su radili na igri Pocket Build. U ovom šarmantnom simulatoru svjetova potpuno ste oslobođeni poriva da budete pobjednici – samo proizvodnja, dizajn i arhitektura bez granica, i sve po vašem ukusu.

Kada svom svijetu date ime, sami odlučujete kako ćete ga oblikovati. Možete napraviti što god želite uz pomoć stotina objekata koji se mjesečno dodaju igri. Imate ceste, ograde, zgrade, svjetla, predmete za osobnu uporabu i još mnogo toga. Svi oni dostupni su u srednjovjekovnom, modernom i vestern stilu, ali ako želite nešto pomaknuto, možete izraditi i svijet goblina. Izbor je ogroman, a s malo strpljenja možete napraviti čitave gradove i utvrde. Ništa ne stoji na putu vašoj mašti, a imate slobodu oblikovati i zemljopisna obilježja.

Na raspolaganju imate puno osnovnih, besplatnih predmeta, ali ako želite upotrebljavati posebne predmete ili stvorenja, trebaju vam sirovi materijali. Uglavnom se radi o hrani i drvu, ali ponekad će vam trebati i zlato. Rudarenje je automatsko: samo postavite lika na neko mjesto i on će odmah početi eksploatirati najbliži resurs. Vaš lik može biti seljak, kralj ili pak zombi, a što više košta, to brže radi.

Možete imenovati i svoje radnike, a super je što su zbilja radišni. Sirovi materijali rastu bez prestanka, čak i kada isključite igru, pa svaki put kada počnete igrati dobijete informaciju o njihovom stanju. Što se tiče zlata, možete rudariti samo s goblinima, koji su neprijatelji ljudi od pamtivijeka, pa je borba neminovna. Povrh svega, tu je i oko 30 vrsta životinja, a ima divova koji čekaju svoj red za ples (ne šalim se), pa se nećete žaliti na siromašan divlji svijet.

Srećom, ispred svega je jako pametno sučelje. Bez obzira na ogroman izbor, pretraživanje je brzo i svi su predmeti jako dobro grupirani. Kada postavite jedan predmet, igra automatski pokušava postaviti sljedeći i tako vam olakšava brzu gradnju gradova. Interakcija je organski dio igre, pa građenje nije nimalo dosadno.

Naravno, nema problema ni s optimizacijom, a Pocket Build je nevjerojatno energetski učinkovit. Grafika je jednostavna, ali šarmantna. Možete se diviti svom 3D svijetu iz svih kutova, a slika ostaje oštra čak i kada je povećate. Na žalost, vrijeme se ne mijenja, ali postoji izmjena dana i noći, i sve odlično izgleda pod svjetlosti mjesečine.

Možete podesiti boju i snagu svjetla, čime ćete dodatno usavršiti pojedine scene. Svaki je predmet detaljno oblikovan, a kako se njihov popis redovito povećava, očekujte i više ažuriranja mjesečno. To je vrlo rijetko u slučaju izvanmrežnih igara.

Pocket Build je idealan za smirene korisnike koji se vole izgubiti u detaljima, a potom se diviti svojem djelu. Nemojte ovu igru pobrkati sa strateškim igrama, koje se najčešće temelje na borbama i psihološkim trikovima. Ova je igra poput bijelog papira kojeg vi sami ispunjavate. Iako postoje ograničenja, razvojni su programeri dali sve od sebe da ta činjenica ne bude previše upadljiva.

Preuzmite Pocket Build u App Storeu (iPhone, iPad, 16,99 HRK)

 

Ixvor: iMagazin.hr

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.