Početak kraja za iPod | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Apple na svojoj stranici više nema iPod među kategorijama
Početak kraja za iPod

Kao što im je to već godinama običaj, prilikom svake važnije konferencije ili predstavljanja novih proizvoda, u Appleu mijenjaju i ponudu proizvoda i usluga na svojim web stranicama – gotovo trenutno. Ovoga tjedna u San Franciscu održana je WWDC konferencija na čijem početku Apple je predstavio veći broj noviteta, a istovremeno su radili i na osvježavanju weba.

Kako je sada na početnoj stranici izlistano sve više kategorija proizvoda, a prostora u izborniku nedostaje, tako je s glavne trake na početnoj stranici ispao nekad omiljeni glazbeni player koji je donio revoluciju u svijet distribucije glazbe – iPod. Ovaj uređaj polako pada u sjenu jer su njegovu ulogu glazbenog svirača preuzeli iPhonei, pogotovo najavom lansiranja streaming usluge Apple Music.

 

Potencijalni kupci iPoda na Appleovom webu sada trebaju kliknuti na izbornik Music, pa scrollanjem doći do sekcije stranice na kojoj mogu saznati da ovaj uređaj uopće postoji u ponudi. Prošle godine Apple je “ubio” svoj nekada najpopularniji model ovog svirača, iPod Classic, a trenutne modele Nano, Shuffle i Touch sudeći prema ovome možda čeka slična sudbina.

 

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.