Pet osobina novog iPhonea | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Apple je prije dva dana najavio poseban događaj koji je zakazan za 9. rujna u San Franciscu, a šanse da je riječ o predstavljanju novog iPhonea vrlo su velike.
Pet osobina novog iPhonea

Što zapravo znamo o novom smartphoneu koji će po svemu sudeći postati tzv. flagship uređaj poznate američke kompanije?

Ime
Ako se kreatori u kompaniji budu pridržavali dosadašnje šablone, smartphone će se onda zvati iPhone 6S ukoliko telefon posjeduje malene razlike u odnosu na šestu verziju. Ipak, ukoliko će novi telefon predstavljati malu revoluciju vjerojatnije je korištenje naziva kao što je iPhone 7.

Veličina
Izvještaji sugeriraju da će nakon dugogodišnjeg postepenog povećavanja modela smartphoneaApple zadržati dimenzije slične prošlogodišnjem modelu. Riječ je o 4,7 inčnom ekranu na regularnom i 5,5-inčnom ekranu na „Plus“ modelu. Postoji vjerojatnost kako će novi telefon biti neznatno deblji.

Boje
Apple je iznenadio prije nekoliko godina kad je u paletu iPhonea uveo boje kao što su zlatna, srebrena i “svemirska siva”. Ako je vjerovati špekulacijama kompanija će sada uvesti modele u sjajnoj bakarnoj varijanti.

Vrijeme objave
Apple tipično nove proizvode u prodaju pušta oko sedam dana nakon objave i obavezno u petak. Na primjer, iPhone 6 se počeo prodavati 10 dana nakon prošlogodišnje objave. Imajući to u vidu, novi telefon će se u SAD-u u prodaji naći 18 rujna.

Karakteristike
Novi telefon će u usporedbi s prethodnikom posjedovati bolji procesor i kameru. Izvještaji govore da će smartphone posjedovati 12-pikselnu kameru koja će omogućavati snimanje u 4K rezoluciji. Ipak, opcija jakog pritiska displeja koja će pružiti nove mogućnosti (Force Touch) je ta koju ljubitelji Applea najviše isčekuju.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.