Office Lens stigao na iOS, uskoro stiže i na Android | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Microsoft nakon iOS verzije priprema i Android verziju Office Lens aplikacije...
Office Lens stigao na iOS, uskoro stiže i na Android

Uskoro će korisnici uređaja pokretanih Android operativnim sustavom dobiti još jednu mobilnu aplikaciju koju će potpisivati veliki Microsoft. Riječ je o Office Lens aplikaciji koja je već dobro poznata korisnicima iOS i WP uređaja, a koja služi za brzinsko „prepisivanje“ dokumenata pomoću kamere.

Dobro, možda riječ prepisivanje i nije najbolji izbor, ali kužimo se. Office Lens aplikacija omogućava da fotografirate dokumente, te iste pomoću OCR tehnologije pretvara u oblik razumljiv tekstualnim editorima – tekst. Zahvaljujući tome materijale s recimo sastanka ne trebate prepisivati, već je dovoljno samo iste fotografirati i bit ćete spremni za daljnji rad, odnosno, uređivanje fotografiranih dokumenata.

a264eeb7e003e86ae4b9ecca6458985e

Ako imate od ranije fotografirani dokument problema nema, jer aplikacija će i takve prihvatiti, a iste ćete moći pohraniti u OneNote i OneDrive aplikacije u DOCX, PPTX, JPG i PDF formatima. Aplikacija još nije spremna za širu publiku već samo za one najhrabrije koji su voljni nositi se sa svim mušicama koje donose aplikacije u Beta fazi razvoja.

Ako ste spremni baciti se na testiranje, kliknite na „Join community“ na Office Lensovim Google+ stranicama i putem posebnog linka preuzmite potrebnu apk datoteku. Da mi mogli instalirati Office Lens Android Preview potreban vam je uređaj kojeg pogoni minimalno 4.1 verzija Androida. Microsoft napominje kako nakon što postanete Beta tester može proći od 10 minuta pa sve do 2 sata prije nešto što budete u mogućnosti preuzeti aplikaciju na svoj uređaj stoga budite strpljivi.

Što možete očekivati od ove verzije najbolje će vam dočarati reklamni video kojeg je pripremio Microsoft, a kojeg možete pogledati u prilogu.

Korisnici koji su se odlučili na kupovinu uređaja s iOS operativnim sustavom također su dobili Office Lens aplikaciju, s tom razlikom što je njihova već dostupna putem App Storea, te se ne trebaju učlanjivati u teste grupe kako bi istu preuzeli. Kako aplikacija izgleda na iOS-u također možete vidjeti u priloženom videu.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.