Oddmar: Šarena Vikinška avantura | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Ponekad u App Storeu naiđemo na igre koje je moguće igrati samo na iPhoneima, ali bi bile dobre i na...
Oddmar: Šarena Vikinška avantura

Ponekad u App Storeu naiđemo na igre koje je moguće igrati samo na iPhoneima, ali bi bile dobre i na drugim platformama. Oddmar je jedna od njih, a temelji se na vikinškim legendama, te ima odličnu grafiku i priču.

Mobge je razvijao svoje remek-djelo četiri godine. Njihova nedavna igra, Leo’s Fortune iz 2014. je još uvijek jedan od vrhunskih hitova. Prema riječima kreatora, toliko im se svidjela serija Vikinzi da su u njoj pronašli inspiraciju i počeli razvijati igru koju su dugo vremena planirali. A smjestili su ju u mitsku eru Vikinga. Njihova kreacija je toliko zapanjujuća da su odmah osvojili Apple’s Design Award ove godine, a App Store ju prikazuje kao igru ekskluzivno za iOS.

Oddmar je u osnovi akcijska igra koja dodaje pokretne objekte i borbu svakoj razini. Imate priliku iskušati vaše vještine na 24 različite razine.

Protagonist priče je smiješni Viking čija je sudbina spasiti uklete seljane. Priča je odlična i puna neočekivanih obrata. Tijekom vaših avantura, imat ćete priliku saznati više o četiri od devet svjetova u nordijskoj mitologiji.

Igra je prilično lagana. S lijevim palcem možete određivati kretnje i trčati, a s desnim možete skakati i boriti se. Kako bi prešli svaku razinu morate razbiti ili premjestiti različite predmete i trebali biste imati na umu da je vrijeme važno. Na svakoj razini ćete se susresti s različitim čudovištem koje će vas pokušati omesti. No, oklopi i oružja koja možete kupiti sa zlatnim runama koje sakupljate kroz igru će vam pomoći u borbi protiv njih.

Cijela igra je prilično glatka i zaista je dinamično igrati s malim Vikingom. Igra vas ponekad podsjeća na slavnu igru, Ori and the Blind Forester, što je ogromno postignuće.

Najjača strana ove igre je ipak grafika. Svaka pojedina razina je stvorena zasebno. Midgard i njegove zemlje izgledaju poput bajke sa svojim zelenim livadama i ljupkim životinjama. Duboke šume Alfheima vas guše, na Jotunheimu i njegovim snježnim planinama ćete se smrznuti, dok ćete se u vatrenim dubinama Helheima znojiti.

Uglavnom zbog toga što je Oddmar pun izazova. Iako kroz cijelu igru možete proći u nekoliko sati, kako bi završili svaku razinu savršeno, trebat će vam puno više vremena. Na svakoj razini su skrivena tri zlatna novčića i portal u mini igru. Kako bi pronašli sve njih morate biti zaista svjesni. Ponekad možete naići na čudovište koje je malo teže ubiti.

Moramo spomenuti glazbu i glasove u igri. Cijelo iskustvo igranja je postalo potpuno zahvaljujući glazbi koja je skladana za švedske instrumente iz 15. stoljeća. Tonovi su zarazni i savršeno odgovaraju grafici. Pripovjedač u malenim animacijama između razina je Julian Casey, čiji bi vam glas mogao biti poznat iz Assassin’s Creed serijala.

Stvarno je teško reći nešto loše o Oddmaru. Nije iznenađujuće da je ova igra odličan dio App Storea. Ali uopće nije savršena. Na onim iPhone uređajima koji nemaju Home tipku, ponekad se može dogoditi da dok pokušavate zadati udarac neprijatelju, umjesto toga pozovete iOS-ovo izvorno prebacivanje aplikacija.

Osim ovog malenog problema, jasno možemo reći da je ova igra vrijedna svoje cijene od 42.99 HRK. Umjesto vaše iduće pizze, trebali biste naručiti ovo. Traje duže, a čak se nećete ni udebljati. ?

Preuzmite Oddmar s App Storea (za iPhone i iPad – 42.99 HRK)

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.