Novi Macovi razlikuju audio izlaze | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Otkrivena je vrlo zanimljiva nova audio značajka na nedavno predstavljenim uređajima. Novi Macovi od sada razlikuju ugrađene zvučnike i 3,5-mm...
Novi Macovi razlikuju audio izlaze

Otkrivena je vrlo zanimljiva nova audio značajka na nedavno predstavljenim uređajima. Novi Macovi od sada razlikuju ugrađene zvučnike i 3,5-mm audio ulaz. Čemu ta promjena?

Softverska tvrtka Rogue Amoeba detaljno je proučila zvučne sposobnosti novog MacBooka Air i Maca Mini. Objasnili su da su 3,5-mm audio ulaz (da, još uvijek je prisutan) i ugrađeni zvučnici novih Mac računala zapravo dva različita uređaja u macOS-u.

U praksi, to znači da možete istovremeno slati zvučne signale u oba ta izlaza. Primjerice, uz pomoć odgovarajuće aplikacije (poput Audio Hijacka), glazba sa Spotifyja može izlaziti na zvučnike, a glazba s Apple Musica na vanjske slušalice putem 3,5-mm ulaza.

Korisnija opcija jest mogućnost slanja zvučnih obavijesti sustava samo kroz ugrađene zvučnike, pa da vam ništa ne smeta dok uživate u glazbi putem slušalica.

Automatsko prebacivanje između slušalica i zvučnika funkcionira normalno s obzirom na vezu, pa će ova promjena vjerojatno biti zanimljivija onima koji su takvu opciju upotrebljavali i ranije.

Ispostavilo se da 2018 MacBook Pro i iMac Pro funkcioniraju jednako, premda to nitko nije primijetio u vrijeme njihovog lansiranja.

Izvor: iMagazin.hr

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.