Novi iPhonei gotovo pa vodootporni | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

ZeeDude je na svom YouTube kanalu objavio video zapis kojim otkriva kako iPhone 6S i iPhone 6S Plus smartphonei bez većih problema podnose i do sat vremena ispod vode
Novi iPhonei gotovo pa vodootporni

Jedna od zamjerki na račun Applea je ta što iPhonei još uvijek nisu vodootporni, no, čini se kako Apple ide u tom smjeru. Sudeći prema video zapisu Zacha Straleya, poznatijeg još kao kao ZeeDude novi iPhone 6S i iPhone 6S Plus modeli sasvim dobro podnose duži boravak ispod vode.

Spomenuti Youtuber je dva potpuno nova iPhonea otpakirao i direktno ih smjestio pod vodu. Tijekom testiranja bila je uključena štoperica kako bi se vidjelo koliko su vremena iPhonei proveli pod vodom. Prvi test je uslijedio nakon 30 minuta, a drugi nakon nešto više od jednog sata te se pokazalo da oba uređaja rade bez problema.

Dva dana kasnije Zach je objavio dodatni video na istu temu, gdje je pokazao kako na testiranim uređajima nema problema s radom Touch ID-a, 3,5-milimetarskog konektora za slušalice, zvučnika te Lighting utora. No, koliko god se činilo kako je Apple odlučio prešutiti novi feature to ipak nije tako.

Novi iPhone 6S i iPhone 6S Plus smartphonei nisu vodootporni te ih nemojte testirati pod vodom. Naime, u drugom videu Zach je pokazao kako se na manjem iPhoneu 6S pojavila dijagonalna crta na zaslonu, što je sasvim dovoljan dokaz da iPhone još nije spreman za potapanje pod vodu. Recimo još kako već stižu rane glasine kako će naredni iPhone 7 posjedovati IP67 certifikat, odnosno, kako će biti otporan na prašinu i na vodu do dubine od jednog metra.

Možda novi iPhonei ne podnose vodu, no kudikamo bolje podnose savijanje, odnosno, teško ih je savinuti (pri normalnoj uporabi) tako da ove godine neće biti bendgatea. Kako novi iPhone podnosi testiranje na savijanje možete vidjeti u zadnjem videu.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.