Novi iPad Pro mogao bi nadmašiti sva naša očekivanja | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Samo ako se nove informacije čarobnjaka za kod, Guilhermea Ramba, pokažu istinitima. Možda neće biti usjeka, ali zato je vrlo...
Novi iPad Pro mogao bi nadmašiti sva naša očekivanja

Samo ako se nove informacije čarobnjaka za kod, Guilhermea Ramba, pokažu istinitima. Možda neće biti usjeka, ali zato je vrlo vjerojatno da ćemo dobiti Face ID s višestrukom orijentacijom, USB-C s 4K HDR izlazom za vanjski zaslon te Apple Pencil koja je slična AirPodsima. Wow.

Prošlo je dugo vremena otkako sam htio da – ionako pouzdan – izvor povezan s Appleom bude u pravu. Ako sve gore navedene funkcije postanu stvarnost kao što su malene ptičice Guilhermea Ramba prenijele, onda bi novi iPad Pro, čije predstavljanje očekujemo ove jeseni, mogao biti nevjerojatno sjajan.

1. Nema usjeka

Možete shvatiti prilično zdravo za gotovo da će novi iPad slijediti nedavni dizajn te da bi mogao stići s manjim rubom, OLED zaslonom i bez Home tipke. Prema Rambu, rubovi bi mogli biti dovoljno debeli kako bi sakrili senzore potrebne za Face ID te neće biti potrebno primijeniti otok za senzore, tj. usjek.

2. Face ID u Pejsažnom načinu rada

Jedna od stvari kojima bismo mogli reći zbogom na novom iPadu su Home tipka i Touch ID. Ali mnogi korisnici koriste svoje tablete u pejsažnom načinu rada, stoga se postavilo pitanje: što s Face ID-em koji je sposoban identificirati korisnike u samo jednom (portretnom) smjeru? Sada se čini da ćete moći koristiti biometrijsku autentikaciju na vašem iPadu u nekoliko smjerova. Za to će možda biti potrebna dva različita senzora, ali vidjet ćemo o čemu je riječ u tehničkim specifikacijama.

3. Pozdravite vanjske zaslone

Rambo je također potvrdio da bi prelazak na USB-C mogao započeti s novim iPadom. Ali to nije kraj! Također je dodao da biste, zahvaljujući novom konektoru, mogli povezati vaš iPad s vanjskim zaslonima, te reproducirati videozapise u 4K HDR-u. Wow!

4. AirPencil

Sljedeća verzija Apple Pencila pojavila se na horizontu, te bi mogla biti predstavljena uz novi iPad. Trik bi mogao biti bežična veza u blizini. Drugim riječima, moglo bi biti dovoljno pomaknuti Pencil blizu vašeg iPada, pritisnuti Connect i to je to.

5. Novi magnetski konektor

I na kraju, mogli bi redizajnirati Magic Connector koji vam omogućuje da povežete različite dodatke – poput Smart Keyboarda – s vašim uređajem. Ako su sve informacije točne, on bi s dna mogao biti pomaknut na poleđinu uređaja, što bi moglo ukazivati na predstavljanje mnogih novih nativnih dodataka.

Ne možemo potvrditi dolazak ili datum dolaska novog uređaja. Ali vjerujemo da bi se krajem listopada mogao održati uzbudljivi Mac događaj, na kojemu bi mogao biti predstavljen i novi iPad Pro. Nadamo se s gore navedenim detaljima…

 

Izvor: iMagazin.hr

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.