Novi iPad Pro mogao bi biti nevjerojatno tanak | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Prema najnovijim informacijama, novi iPad Pro mogao bi biti najtanji do sada. A mogao bi ostati bez jedne značajke –...
Novi iPad Pro mogao bi biti nevjerojatno tanak

Prema najnovijim informacijama, novi iPad Pro mogao bi biti najtanji do sada. A mogao bi ostati bez jedne značajke – pogodite koje!

U zadnje smo vrijeme čuli mnogo vijesti i novom iPadu Pro i to iz pouzdanih izvora. Stoga se sve više čini da će se neke ljetne glasine obistiniti. Nova generacija iPada Pro a) možda gubi 3,5-mm ulaz i b) mogla bi biti nevjerojatno tanka.

Ova prva stvar nije nikakvo iznenađenje, nego samo logičan korak nakon što je isto napravljeno na iPhoneima. Osim toga, imali smo već dovoljno vremena naviknuti se na tu novu situaciju. S druge strane, stanjivanje je klasična karakteristika ere Jonyja Ivea, pa nas ni ta informacija nije uhvatila na prepad.

Točne mjere novog uređaja objavljene su na Slashleaksu te na Twitter profilu CoinCoina. Manji bi uređaj navodno bio tek 5,86 mm debeo, što je 0,2 mm manje od originalne debljine 10,5-inčnog iPada Pro. Doduše, hoćemo li osjetiti nevjerojatnu razliku u praksi drugo je pitanje. Što se tiče visine i širine, možemo očekivati 178,52 x 247,64 mm u slučaju manjeg uređaja te 215 x 280,66 mm u slučaju većeg modela. Ove dimenzije odgovaraju onima koje je Macotakara objavio još ranije.

Međutim, o jednoj stvari do sada nije bilo riječi: debljini okvira. To je vrlo važno pitanje jer se mnogi korisnici pitaju koliko je korisno njegovo stanjivanje. Naime, mnogi brinu da bi dlanovima dodirivali ekran čime bi se otežala uporaba uređaja. Prema podacima sa Slashleaksa, okvir bi mogao biti 6 mm širok sa svake strane.

Osim ovih, nove informacije potvrđuju predviđanja Guilhermea Ramba o USB-C ulazu, podršci za vanjski zaslon, Face ID-u itd.

 

Izvor: iMagazin.hr

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.