Microsoft šalje Explorer u mirovinu | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Seattle Microsoft je odlučio poslati u povijest internetski preglednik Internet Explorer, uz Windowse jedan od svojih najpoznatijih proizvoda.
Microsoft šalje Explorer u mirovinu

Seattle Microsoft je odlučio poslati u povijest internetski preglednik Internet Explorer, uz Windowse jedan od svojih najpoznatijih proizvoda. Sofverski div potvrdio je kako neće više koristiti ime Internet Explorer za novi preglednik koji će biti dio novih Windowsa, a koji bi trebali biti predstavljeni krajem godine. Novi preglednik za sada je poznat pod kodnim nazivom Projekt Spartan.

Tako u mirovinu odlazi jedan od najkontroverznijih Microsoftovih proizvoda. Lansiran je u sam osvit internetske ere krajem 90-ih godina s namjerom da konkurira Netscapeu. Već za tri godine postao je dominantan internetski preglednik, a u “najboljim danima” imao je udjel od 95 posto.

Međutim, dolazak Mozillina Firefoxa te kasnije Googleova Chromea uzeli su mu dobar dio udjela. Tako sada Chrome drži 50 posto, a Firefox i Explorer po 20 posto. No, Microsoftov preglednik imao je i cijelu vojsku protivnika među korisnicima. Štoviše, predstavnici Microsofta otvoreno su govorili da su sa Explorerom “zabrljali”

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.