Microsoft pretvara iPhone u 3D skener | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Mogućnosti koje imaju moderni mobiteli inspiriraju brojne stručnjake i znanstvenike da ih pretvore u 3D skenere. Do sada su to...
Microsoft pretvara iPhone u 3D skener

Mogućnosti koje imaju moderni mobiteli inspiriraju brojne stručnjake i znanstvenike da ih pretvore u 3D skenere. Do sada su to pokušale učiniti razne neovisne kompanije, Google sa svojim projektom Tango, a sada im se priključio i Microsoft. U njihovom Research Labu razvijen je sustav koji bi mogao pretvoriti bilo koji pametni mobitel u 3D skener, i to bez korištenja bilo kakvog dodatnog hardvera.

aafd0476301aab7d6dab1e3aa3d6304d

Postojeći hardver današnjih mobitela potpuno je dovoljan za trodimenzionalno skeniranje, kažu Microsoftovi znanstvenici, pa za rad ove aplikacije nije potrebna niti internetska veza. Snimke koje mobitel bilježi svojom stražnjom kamerom dovoljne su za izradu 3D modela koji se kasnije može poslati na obradu ili 3D ispis. Primjenom ove tehnologije 3D skeniranje postalo bi jeftino i dostupno svima.

Zanimljivo, za testiranje svog sustava Microsoft je odabrao iPhone 5S, a developeri tek sada rade na tome da aplikaciju prenesu i na Windows Phone te Android mobitele. Aplikacija bi trebala u budućnosti biti javno dostupna korisnicima, no za sada ne postoje planovi kada bi se to moglo dogoditi.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.