Metalno kućište i za iPhone 6C? | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

U rujnu 2013. godine Apple je predstavio svoj prvi "iPhone za mase" – iPhone 5C.
Metalno kućište i za iPhone 6C?

U rujnu 2013. godine Apple je predstavio svoj prvi “iPhone za mase” – iPhone 5C. Glavna misao vodilja je bila načiniti telefon koji će cjenovno biti prihvatljiv većem broju ljudi (čitaj: mladima tanjeg džepa), no na kraju se dotični pokazao kao promašaj.

Razlog tomu leži u činjenici da je novi iPhone 5C većim dijelom bio prepakirana petica u novom plastičnom ruhu. Iako je bilo za očekivati da će takav uređaj koštati i znatno manje to se ipak dogodilo nije – jeftiniji je bio tek 16% od starog i metalnog iPhonea 5.

Nakon što Apple uz nove iPhone 6 nije predstavio i “C” model mislilo se kako je sudbina jeftinih “narodnih” iPhonea zapečaćena jednom zauvijek. No, prema najnovijim glasinama čini se kako Apple nije još spreman odbaciti ideju o narodnom iPhoneu.

Štoviše prema glasinama koje stižu ovih dana, iPhone 6C bi trebao biti predstavljen u prvoj polovini 2016. godine. Dok će dijagonala zaslona i dalje ostati na 4-inča plastično kućište bi trebalo biti zamijenjeno metalnim.

Daljnje glasine govore kako će iPhone 6C imati podršku za NFC i Touch ID te Sonyjevu kameru za sada nepoznate rezolucije. No, ako iPhone 6S dobije 12-megapikselnu kameru, ne vidimo razlog zašto C model ne bi mogao preuzeti onu od 8-megapiksela.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.