Masovna proizvodnja C modela iPhonea kreće od siječnja 2016. godine | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Kineski izvori navode kako će Apple jeftiniji C model iPhonea u masovnu proizvodnju pustiti već u siječnju 2016. godine
Masovna proizvodnja C modela iPhonea kreće od siječnja 2016. godine

Prema ranijim informacijama jeftiniji C model Appleovog iPhonea trebao je biti dostupan od rujna 2016. godine kada i novi iPhone 7 i iPhone 7 Plus modeli. Radi toga se u većini vijesti i šuškalo o iPhone 7C nazivu.

No, prema novim izvještajima iz daleke nam Kine, C model bi na tržište mogao stići znatno ranije – u travnju. Novi termin otkrio je kineski mobilni operater China Mobile u svojem roadmapu za 2016. godinu. Čini se kako će na kraju naziv uređaja ipak biti iPhone 6C što je i razumljivo, jer Apple zasigurno želi dodatno odvojiti jeftiniji C model od skupljih sedmica.

Isti izvor navodi kako je Apple odradio sva potrebna testiranja uključujući i proizvodnju manjeg broja primjeraka s čijom je kvalitetom zadovoljan. Stoga bi iPhone 6C u masovnu proizvodnju trebao krenuti već u siječnju 2016. godine.

Nadalje što se tiče dizajna, jeftiniji C model bi trebao izgledom i dimenzijama biti vrlo sličan iPhoneu 5S. Uz noviji, snažniji hardver (A9 SoC, 2 GB RAM-a, Touch ID, iPhone 6C bi trebao dobiti i bateriju većeg kapaciteta – 1.642 mAh.

Kad je cijena u pitanju i dalje su na snazi informacije kako će iPhone 6C koštati između 400 i 500 američkih dolara.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.