Ludi vikend Applea – prodano više od 13 milijuna novih iPhonea | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Službena prodaja novih iPhone 6S i iPhone 6S Plus smartphonea počela je ovaj petak i po dobrom starom običaju novi modeli su nadmašili stare po broju prodanih primjeraka
Ludi vikend Applea – prodano više od 13 milijuna novih iPhonea

Po već ustaljenom receptu, novi iPhonei su ponovno popularniji od prošlogodišnjih. Dokaz tomu je i broj prodanih primjeraka tijekom prvog vikenda – 13 milijuna.

Zahvaljujući tome nisu se obistinila radnija predviđanja određenih analitičara koji su mjesecima ranije prognozirali kako će ove godine iPhone po prvi put podbaciti u odnosu na prošlogodišnji model. Srećom po Apple to se nije dogodilo, pa su novi iPhone 6S i iPhone 6S Plus modeli prodani u tri milijuna primjeraka više negoli originalna šestica godinu dana ranije (10 milijuna).

Narednih dana ova brojka će biti i veća, a pogotovo od 9. listopada kada iPhone 6S stiže i u dodatnih 40 zemalja svijeta, među kojima se nalazi i Hrvatska. No, to nije ujedno i kraj širenja tržišta, jer prema Appleovim najavama do kraja ove godine novi iPhonei će biti dostupni u ukupno 130 zemalja.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.