Kuo: Apple radi na 6K vanjskom zaslonu | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Prema riječima analitičara, ove godine neće biti predstavljen samo modularni Mac Pro, već i vanjski Apple zaslon. I bit će...
Kuo: Apple radi na 6K vanjskom zaslonu

Prema riječima analitičara, ove godine neće biti predstavljen samo modularni Mac Pro, već i vanjski Apple zaslon. I bit će odličan.

Nakon što smo prošli kroz prvi šok 16.5″ MacBooka Pro i zatim se ohladili sa staklenim panelima novih iPhonea, sada je stigao konačan sporazum, 6K zaslon i malo nagađanja o tome kako bi on mogao raditi u praksi.

Apple nije ažurirao Thunderbolt zaslon; tvrtkin izvorni vanjski zaslon od davnina. A krajem 2016., Apple je učinio svoje namjere jasnima:

Prestajemo s proizvodnjom Apple Thunderbolt zaslona. Bit će dostupan na Apple.com, u Appleovim trgovinama i kod ovlaštenih prodavača do isteka zaliha. Postoji nekoliko odličnih opcija treće strane koje su dostupne korisnicima Maca.

Da, odlučili su prekinuti proizvodnju uređaja. Nismo zaista razumjeli njihovu odluku, budući da su Appleovi zasloni bili iznimno cool i spektakularni. Iako su uređaji koje Apple preporučio kao zamjenu u redu, bili su daleko od savršenog.

Mogli smo se samo nadati da će se odlučiti jednoga dana. A nadanje nije bilo uzalud. Nakon lansiranja nove serije MacBooka u 2016., Apple je morao smiriti svoje profesionalne korisnike koji su se osjećali usamljeno i zapostavljeno od strane tvrtke. Najavili su da će u 2019. godini predstaviti modularni Mac Pro, zajedno s vanjskim zaslonom.

Kao dio novog Maca Pro – koji je po definiciji, modularni sustav – napravit ćemo i pro zaslon – rekao je Phil Schiller.

Sve do sada, nismo imali pojma kakav bi ovaj profesionalni zaslon mogao biti. Ali Kuo ga je spomenuo u svom nedavnom izvješću.

Prema njegovim riječima, mogao bi biti 31.6″ 6K mini LED zaslon.

Činjenicu da će zaslon biti samostalan uređaj i da neće biti dostupan u različitim veličinama je upravo potvrdio i Phil Schiller. Govorio je o uređaju u jednini. I ova iznimno velika veličina nije tako izvanredna. Očito, ako je zaslon namijenjen profesionalnoj upotrebi, ne može biti 21″ širok.

6K rezolucija bi mogla biti zlatni put između cijene i dugovječnosti. Postoji velika ponuda 4 i 5K zaslona, stoga veliki povratak mora biti odličan, ali 8K zaslon bi bio previše.

Činjenicu da bi dizajn mogao biti odličan možemo uzeti zdravo za gotovo. Ono što je važnije je koji će priključci biti dostupni. Apple je obećao čuti riječi profesionalnih korisnika u procesu izrade. Nadajmo se da će uključiti dovoljno priključaka.

Drugi važan dio je cijena. I imajući na umu da su LG UltraFine zasloni, koje preporučuje i Apple, i više nego skupi, stoga možemo očekivati da će i Apple imati iste cijene.

Nadamo se najboljem i očekujemo službenu najavu!

 

Izvor: iMagazin.hr

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.