Kada možemo očekivati sljedeći ovogodišnji Keynote? | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Premda ga očekuju milijuni korisnika širom svijeta, ne znamo hoće li Apple ove godine imati još jedan Keynote, posvećen nadogradnji...
Kada možemo očekivati sljedeći ovogodišnji Keynote?

Premda ga očekuju milijuni korisnika širom svijeta, ne znamo hoće li Apple ove godine imati još jedan Keynote, posvećen nadogradnji linije Macova. Ali možemo se kladiti da hoće!

Mi u uredu očekujemo da će ekipa iz Cupertina lansirati nešto veliko, nešto što će nadići sva naša očekivanja. Voljeli bismo da predstave barem samo novu liniju Mac proizvoda. Premda je linija MacBooka Pro imala tihu nadogradnju krajem ljeta, čak i Tim Cook priznaje da su Macovi zanemareni članovi Appleove obitelji.

Već se nekoliko tjedana mogu čuti glasni pozivi za održavanjem drugog Keynotea, ovoga puta posvećenog Macovima. Na žalost, očekivana nadogradnja iPada Pro odgođena je (ukratko: kolaju glasine da bi novi iPadi mogli imati dizajn iPhonea X).

Najzanimljiviji čimbenik koji bi mogao utjecati na datum sljedećeg Keynotea povezan je s iPhoneom XR. Prednarudžbe tog uređaja, koji se smatra najtraženijim među ovogodišnjim modelima, počinju 19. listopada, a prodaja kreće 26. listopada. Moguća nadogradnja Maca mogla bi zasjeniti predstavljanje iPhonea XR, a znamo da Apple to nikako ne bi htio.

Osim toga, ovogodišnja Jamf konferencija održava se od 23. do 25. listopada. Jamf je sustav koji pomaže srednjim i velikim poduzećima upravljati Appleovi uređajima. Prema sadržaju njihove internetske stranice, više od 15.000 tvrtki upotrebljava njihova rješenja. A to nije zanemariva grupa ljudi.

Ako pogledate niže prikazanu tablicu, vidjet ćete da se jesenski događaji obično održavaju u drugoj polovici mjeseca. Prošla je godina bila iznimka. Ali 2016., sve se održavalo zadnjeg tjedna u mjesecu. Oslanjajući se na tu tendenciju te suradnju s američkim tržištem, kladili bismo se da će se taj scenarij ponoviti.

Ono što sa sigurnošću znamo jest da pozivnice za događaje stižu jedan tjedan ranije, pa drugi tjedan listopada otpada. Ako sljedećeg tjedna ne budemo pisali o pozivnicama, možemo se oprostiti i s trećim tjednom listopada. A četvrti je tjedan već gust. Studeni je, pak, samo korak do blagdanskog mjeseca, koji je vrhunac svakog poslovnog razdoblja, pa nam ponestaje vremena. U tom slučaju, preostaju nam samo tihe nadogradnje…

A zašto uopće toliko iščekujemo taj Keynote? Zbog ovih nadogradnji koje možemo očekivati, barem ako je vjerovati predviđanjima analitičara:

  • Nadogradnja iMaca – čeka se već 485 dana (ne računajte iMac Pro, osim ako niste onih čuvenih 5%).
  • Nadogradnja Maca Mini – čeka se već 1448 dana. Dajte nam nešto! (Ako nam se želja ispuni, novi će uređaj biti skuplji…)
  • Osvježavanje MacBooka jeftinijom opcijom koja bi mogla zamijeniti MacBook Air.
  • Novi iPad Pro, veličine 12,9 i 11 inča.
  • Nešto ludo, san svih obožavatelja! Proizvod koji već dugo željno iščekujemo, nešto poput AirPodsa 2, AirPowera, novog HomePoda, iPhonea SE 2 (šalim se).

Moglo bi biti zanimljivo i dobiti kratki uvid u novi Mac Pro koji se očekuje 2019. godine. AppleInsider se kladi da će se Keynote održati 25. listopada, te da će Tim Cook tom prilikom pričati o ogromnoj prodaji iPhonea XR. Pozlatile im se riječi!

Izvor: iMagazin.hr

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.