Je li Apple već prodao 2,3 milijuna satova? | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Prema procjenama analitičara u prvih nekoliko dana prednarudžbi za Apple Watch razgrabljeno je više od 2 milijuna komada
Je li Apple već prodao 2,3 milijuna satova?

Prošlo je tjedan dana otkako je na Internetu moguće naručiti neku od mnoštva varijanti Apple Watcha, a već u prvom danu, kako smo pisali, očekivani rokovi isporuke skočili su na lipanj. Iz toga se može zaključiti da su sve do sada proizvedene količine ovog pametnog sata već rasprodane. Koliko je to zapravo komada, pokušali su izračunati analitičari kompanije KGI Securities.

Prema njihovom izračunu koji prenosi MacRumors, procjenjuje se da je do sada Apple proizveo oko 2,3 milijuna komada, i da su sve te količine već rasprodane. U kalkulaciji su u obzir uzete informacije iz dobavnog lanca o količinama koje se nalaze u proizvodnji. Cilj Applea je u skorije vrijeme proizvoditi 2-3 milijuna Watcha na mjesec.

Od spomenutih 2,3 milijuna komada, KGI procjenjuje da na Sport inačicu otpada oko 85% prodaje, a “obični” Apple Watch zaslužan je za oko 15% narudžbi. Na najskuplji, Edition model, otpada dakle gotovo zanemariv postotak, manji od 1%.

 

Povrh ovih informacija, u javnost je procurio i Appleov interni dopis u kojem stoji da Apple Watch neće biti dostupan u maloprodajnim Apple dućanima 24. travnja, kako je ranije bilo najavljeno. Početak prodaje odgođen je do lipnja, kada se očekuju nešto veće zalihe svih mogućih kombinacija satova i narukvica. Do tada, zbog velike navale, kupnja će biti moguća samo putem Interneta.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.