iPad Mini 4 u dijelovima | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

iFixit se dokopao novog iPada Mini 4, te ga je po dobrom starom običaju potpuno rastavio ne bili otkrio što je sve Apple nagurao unutra te koliko ga je teško rastaviti (spoiler alert: jako teško)
iPad Mini 4 u dijelovima

Nije trebalo predugo čekati da se iFixit ekipa domogne jednog iPad Mini 4 tableta te da ga rastavi na sastavne dijelove. Zahvaljujući tome, budući kupci iz prve ruke mogu saznati što skriva unutrašnjost kućišta, te koliko je dotični uređaj teško ili lako popraviti.

Odmah na početku navest ćemo kako se i novi iPad Mini 4 teško popravlja, odnosno kako se teško rastavlja. Stoga ako nemate dovoljno znanja, ali ni pravog alata, radije ovaj dio prepustite stručnom servisu.

Dakle, iFixit je potvrdio kako novi iPad Mini 4 pogoni Appleov A8 SoC, te kako je u tablet ugrađeno ukupno 2 GB LPDDR3 memorije. Nadalje, iFixit je otkrio kako su prednje zaštitno staklo i sami LCD sada spojeni, što donekle olakšava rastavljanje, ali nažalost posljedično i povećava cijenu popravka.

Lošijoj ocjeni pridonjelo je i to što se prilikom zamijene zaslona prvo mora ukloniti Home tipka, što je prema iFixitovoj ekipi težak, no nužan korak ako se želi zadržati TouchID funkcionalnost. Za kraj navedimo i ocjenu koju je iFixit dodijelio novom iPadu Mini – 2/10.

Kako je prošao cijeli proces rastavljanja možete vidjeti na iFixitovim internetskim stranicama.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.