iOS 9 podržavat će i starije uređaje poput iPhonea 4S | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Apple bi uskoro trebao predstaviti novu verziju svog mobilnog operativnog sustava – iOS 9.
iOS 9 podržavat će i starije uređaje poput iPhonea 4S

Apple bi uskoro trebao predstaviti novu verziju svog mobilnog operativnog sustava – iOS 9. Iako se očekivalo kako će nova verzija iOS-a biti dostupna samo za uređaje ne starije od petice pa sve do najnovijih šestica čini se kako Apple ima drugačije planove.

Prema pisanju internetske stranice 9to5Mac Apple će novim operativnim sustavom počastiti i starije uređaje – točnije iPhone 4S te originalni iPad mini tablet. Korisnici koji su navikli da najstariji podržani modeli uređaja po primitku najnovije verzije OS-a poprime odlike puža mogli bi se iznenaditi.

Naime, iOS 9 za razliku od iOS-a 7 i iOS-a 8 ne bi trebali usporavati starije uređaje, a sve zahvaljujući novom pristupu kod optimizacije OS-a. Dosadašnja Appleova praksa je bila da i stariji uređaji prime punokrvnu verziju iOS-a nakon čega bi pojedine funkcije problematične za stariji hardver bile onemogućene.
Novi pristup pak uključuje osnovne funkcije novog iOS-a na koje se nadodaju tek one koje su uspješno prošle testiranje, odnosno one koje starijem hardveru neće stvarati probleme. Naravno vlasnici uređaja starijeg datuma ne trebaju očekivati najnovije funkcije, no brži i sigurni rad uređaja mogu.

Ipak nije sve tako ružičasto – pogotovo ne za ljubitelje jailbreaka. Novi iOS 9 bi trebao donijeti i novi sigurnosni sustav naziva Rootless koji bi između ostaloga trebao donijeti i manje željenu opciju – otežano, ako ne i onemogućeno jailbrejkanje uređaja.

Što će od svega nabrojanog na kraju i biti vidjet ćemo nakon što Apple izbaci iOS 9 na tržište. Detaljnije informacije vezano uz iOS 9 možete pronaći na ovoj poveznici.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.