iOS 12 širi se brže nego iOS 11 lani | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Tako kaže matematika. Ovaj osjetno stabilniji sustav privlači osjetno veći broj korisnika. Jeste li ga i vi već preuzeli? Početkom...
iOS 12 širi se brže nego iOS 11 lani

Tako kaže matematika. Ovaj osjetno stabilniji sustav privlači osjetno veći broj korisnika. Jeste li ga i vi već preuzeli?

Početkom ove godine bili smo malo skeptični kada je Apple najavio da prestaje razvijati nove značajke sljedećeg iOS-a, kako bi 12. verziju svog operativnog sustava učinili što stabilnijom.To je zbilja i bilo potrebno, ne samo za tvrtku, nego i za nas, korisnike. Neslavni prvi dani iOS-a 11 pobudili su sumnju i u najpredanijim obožavateljima tog sustava.

Srećom, kada je iOS 12 lansiran u rujnu, nismo se razočarali jer je Apple ispunio svoje obećanje. Sustav je bio stabilan od prvih beta verzija, a i svi statistički podaci svjedoče o velikim naprecima.

iOS-u 12 trebalo je nekoliko dana da vrati naše povjerenje, pa ga je u prva dva dana preuzelo tek 10% aktivnih korisnika (dok je iOS 11 to postigao za 24 sata). Međutim, prije dva mjeseca pisali smo da je novi sustav preuzeo vodstvo te da je očito kako korisnici vole iOS 12. I to se nije promijenilo.

Prema Appleovom najnovijem istraživanju, 70% aktivnih uređaja radi na iOS-u 12. iOS 11 pokriva 21% korisnika (iako svi uređaji s podrškom za iOS 11 mogu prijeći na iOS 12), a preostalih 9% odnosi se na starije verzije sustava.

Ove su brojke osjetno bolje od lanjskih rezultata iOS-a 11. Prije točno godinu dana, ta je verzija sustava radila na 59% aktivnih uređaja.

Pa, čini se da se trud zbilja isplati…

 

Izvor: iMagazin.hr/MacRumors

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.