iOS 12 je od sada najpopularniji iOS | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Trebalo je samo dva tjedna da se novi sustav probije te od sada, iOS 12 pokreće više iPhone i iPad...
iOS 12 je od sada najpopularniji iOS

Trebalo je samo dva tjedna da se novi sustav probije te od sada, iOS 12 pokreće više iPhone i iPad uređaja nego bilo koja prethodna verzija.

Prema Mixpanelovom izračunu usvajanja iOS-a 12, 4. listopada, dva tjedna nakon službene objave iOS-a 12, 47.54% uređaja pokreće iOS 12. Na isti dan, rezultat iOS-a 11 bio je 45.59%, tako da bez ikakvog pretjerivanja možemo zaključiti da:

iOS 12 je trenutno Appleov najpopurajniji mobilni operativni sustav.

To i nije loše postignuće unutar tako kratkog vremenskog roka, iako nismo iznenađeni, budući da se iOS ažuriranja slavno šire prilično brzo, pogotovo ako ih usporedimo s Androidom.

U isto vrijeme, trebali bismo dodati kako to nisu Appleove službene statistike, a Mixpanel obično preuveliča brojke u odnosu na stvarne podatke, ali ipak, brojke su manje-više pouzdane.

Mixpanel je proučio i prošlogodišnju stopu usvajanja. Tada, dva tjedna nakon objave iOS-a 11, rezultat je bio 38.5%, što znači da se iOS 12 vidljivo širi bolje od svog prethodnika. Nije teško otkriti razloge tome: objava iOS-a 11 je bila prilično problematična, dok je iOS 12 naizgled jedan od najstabilnijih sustava do sada. Osim problema s punjenjem koji zahvaća nove uređaje, nismo mogli otkriti ni jednu ozbiljnu pritužbu, što definitivno ima pozitivan utjecaj na brzinu širenja.

Samo tako nastavite!

Izvor: iMagazin.hr

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.