z13 mainframe IBM računalo | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Kompanija IBM predstavila je u srijedu na globalnoj razini svoje najnovije računalo z13 mainframe.
IBM predstavio najsnažnije i najsigurnije računalo na svijetu

Kompanija IBM predstavila je u srijedu na globalnoj razini svoje najnovije računalo z13 mainframe, za kojeg tvrdi da je najsnažniji i najsigurniji računalni sustav u svijetu koji kao prvi u svijetu može obraditi 2,5 milijardi transakcija u danu, izvijestili su iz hrvatskog IBM-a.

Riječ je o računalu dizajniranom za sve potrebe mobilne ekonomije koji omogućava trenutno šifriranje podataka u svim transakcijama putem mobitela, te ujedno prvom mainframe sustavu s ugrađenim analitičkim alatima koji pružaju trenutan uvid u transakcije i 17 puta bržem od usporedivih sustava konkurencije.

To računalo osim velike brzine odlikuje i sigurnosna zaštita bilijuna transakcija koje se svaki dan odvijaju putem raznih prijenosnih uređaja te se smatra vrhuncem ulaganja vrijednog jedne milijarde američkih dolara, pet godina istraživanja i razvoja.

Time se, kako naglašavaju iz IBM-a, iznova potvrđuje posvećenost kompanije stalnom razvoju novih, inovativnih tehnologija.

Među do sada, kako kažu, neviđenim funkcionalnostima z3 mainframe računala osim mogućnosti obrade 2,5 milijardi transakcija u jednom danu, izdvajaju i brojne druge, poput u cijelosti zaštićenih i provjerljivih transakcija, što posebno ohrabruje u doba kada broj transakcija putem prijenosnih uređaja raste iz dana u dan koje bi prema procjenama do 2025. mogle narasti na 40 milijardi dnevno.

Ima i ugrađene analitičke funkcionalnosti koje omogućuju uvide u stvarnom vremenu o svakoj transakciji koju obrađuje, što znači da klijent može otkriti prijevaru u bilo kojoj poslovnoj transakciji u trenutku kad se ona događa. Omogućava i bolju zaštitu transakcija putem prijenosnih uređaja, koja se, prema IBM-ovom istraživanju među direktorima informatike, pokazala kao ‘slaba karika’ odnosno najveći problem s kojim se suočavaju u porastu broja transakcija putem mobitela i drugih prijenosnih uređaja.

Sustav z13 u sebi ima i najbrži mikroprocesor na svijetu koji je, kako ističu, dva puta brži od bilo kojeg drugog procesora za poslužitelje, ima 300 posto više radne memorije, 100 posto veću propusnost podataka i vektorsku analitiku koja znatno ubrzava obradu transakcija koje se odvijaju putem prijenosnih uređaja te brojne druge funkcionalnosti.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.