Google alat Blockly | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Na jučerašnjem događaju kojim je u Bijeloj kući službeno otvoren Computer Science Education Week, američki predsjednik Barack Obama postao je prvi predsjednik SAD-a koji je napisao nekoliko linija programskog koda.
I predsjednicu programiraju…

Na jučerašnjem događaju kojim je u Bijeloj kući službeno otvoren Computer Science Education Week, američki predsjednik Barack Obama postao je prvi predsjednik SAD-a koji je napisao nekoliko linija programskog koda. U skladu sa svojom preporukom da bi svi trebali učiti kako programirati, i Obama se prihvatio posla. Uz pomoć srednjoškolke iz Newarka izradio je vrlo jednostavan program i time dao podršku mladima diljem SAD-a da se okušaju u tom poslu.

Obamin program u stanju je iscrtati kvadrat na ekranu, a upravo to je i smisao svega. “Programiranje se uči polako, i nitko nije počeo tako da je izradio kompliciranu igru”, izjavio je najmoćniji čovjek na svijetu nakon to je završio s programiranjem.

Obama je svoje prve linije izradio uz pomoć Googleovog alata Blockly, te korištenjem JavaScripta. Cijeli događaj organizirala je organizacija Code.org koja se zalaže za popularizaciju računalnog programiranja u školama.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.