Hyperforma – nevjerojatno lijep Sci-Fi iz Rusije | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Starije igre mogu imati lijepo sjećanje na Breakout iz 1976. godine, igru koja je inspirirala milijune drugih igara. Današnja igra,...
Hyperforma – nevjerojatno lijep Sci-Fi iz Rusije

Starije igre mogu imati lijepo sjećanje na Breakout iz 1976. godine, igru koja je inspirirala milijune drugih igara. Današnja igra, koja je dostupna ekskluzivno na iOS-u, jedna je od njih. Radi se o igri s iznimno visokim standardom i stvarno uvrnutim konceptom.

Nije lako reći što je važan plus koji čini ovu igru izvanrednom u odnosu na druge suvremene kreacije i omogućava joj da pronađe svoje mjesto u vječnoj dvorani slave legendarnih igara. Ali jedna stvar je sigurna, Breakout, sa svojim razornim elementima, je član ovog elitnog kluba.

Tijekom godina, stvorene su bezbrojne verzije, a programeri, kao ni njihova publika, se nisu mogli zasititi ovog koncepta. Razvojni tim iz Kurska, NORDUNIT je imao istu ideju kada su stvorili Hyperformu.

Njihova iznimna kreacija je jedna od modernih adaptacija Breakouta koja vam omogućuje da vodite protagonista priče i uništite konstrukcije koje lebde na sredini pozornice ulaskom u njihovu jezgru. U igri, vaš se lik može kretati samo dvodimenzionalno dok je ciljani objekt 3D. Ključ uspjeha je pomicanje i okretanje ovog objekta koji se stalno mijenja i ima različite elemente. U najzahtjevnijem načinu igranja, sa svake strane pozornice se pojavljuje nekoliko zamki, a njihovo doticanje vodi do trenutne smrti.

Sam koncept je zanimljiv, baš kao i igra. Ali to nije dovoljno da ovu igru učini izvanrednom. Hyperforma se pokazala posebnom zbog svog savršenog mehanizma, kao i točne priče, spektakularne grafike i izvanrednog zvuka.

Prema priči koju pričaju uvodni videozapisi, uranjate u Drevnu mrežu iščezle civilizacije, te tražite tajanstvenu korisnicu zvanu Princess. Prolazeći kroz Mrežu, otkriva se priča o njezinom kreatoru. Ako želite saznati cijelu priču, morate završiti svaku razinu ispunjavanjem nekoliko kriterija.

Nije iznenađujuće što cijela igra ima jaku sci-fi atmosferu. Razvojni programeri su se za više nadahnuća okrenuli piscima poput Williama Gibsona, Dana Simmonsa i Petera Wattsa. Stvarno bismo trebali naglasiti koliko odlično to da su razvojni programeri obratili pažnju na povezivanje svake razine s pričom. Dodavanje priče u igru je bila savršena ideja, jer ona motivira igrače da nastave igrati i da prijeđu svih 80 razina, te završe sve velike borbe s maksimalnim trudom. Da, stjenoviti put do uspjeha je prepun šefova, koje možete poraziti pomoću različitih mini igara.

Kada je riječ o scenama, Hyperforma je remek-djelo utemeljeno na Unity-ju. Različiti izazovi oživljavaju u različitim osvjetljenjima iznad kvalitetno iscrtane pozadine, a pokretni predmeti su oku ugodni. Dok nastavljate s pričom, stječete sve više i više novih mogućnosti koje znatno povećavaju broj vizualnih efekata.

Moj osobni favorit je izbornik na kojem možete odabrati razinu, na kojemu su razvojni programeri uspjeli učiniti jednostavnu radnju kao što je pregledavanje popisa užitkom. Ako vas zanimaju faze razvoja, možete pogledati razvojni dnevnik projekta poznat kao Cubenoid. Igra je vrlo dobro optimizirana, u odnosu na pruženi dizajn, i neće zagrijati vaš uređaj ili vam isprazniti bateriju.

Jedinstvena atmosfera igra nadopunjena je zvukovima. Kada prvi puta pokrenete igru, pojavit će se mala obavijest koja vas obavještava da koristite slušalice za najbolje audio iskustvo. Efekti su jednako dobri kao što biste očekivali u slučaju vrhunskih igara, uz 15 retrofuturističkih zvukova iz kojih možete birati. Skladane su isključivo za igru, a možete ih pronaći i na Apple Musicu.

Igranje Hyperforme vam daje osjećaj zadovoljstva zato što imate Apple uređaj. Svaki dio igre je stvoren s pažljivom brigom, te je zaista riječ o projektu koji je napravljen s ljubavlju. Razvojni programeri stalno ažuriraju igru otkako je objavljena, te je čak i broj razina proširen. Osim za iPhone i iPad, igra je dostupna i za Apple TV.

 

Izvor: iMagazin.hr

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.