Flickr: iPhone najčešće korišteni uređaj za snimanje fotografija u 2015. godini | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Prema Flickrovim podacima za 2015. godinu najčešće korišteni uređaji za snimanje fotografija koje su postavljane na taj servis bili su Appleovi iPhone telefoni s udjelom od 42 posto
Flickr: iPhone najčešće korišteni uređaj za snimanje fotografija u 2015. godini

Flickr je objavio izvješće o zastupljenosti pojedinih uređaja koji su korišteni za snimanje fotografija postavljenih na ovaj servis tijekom 2015. godine.  Prema njemu, za snimanje 42% fotografija postavljenih na Flickr korišteni su Appleovi iPhone telefoni, nakon čega slijede popularni DSLR fotoaparati.

S Canonovom EOS serijom DSLR-ova fotografirano je 27% fotografija na Flickru, dok je Nikonovom D serijom DSLR-ova fotografirano 16% fotografija.

 

Unatoč činjenici da pružaju znatno slabiju kvalitetu fotografija od DSLR-ova, mobilni uređaji s kamerom prevladavaju kao izbor korisnika servisa, 39% svih fotografija na Flickru nastalo je uporabom kamera na mobilnim uređajima.

 

Uporabom DSLR fotoaparata nastalo je 31% fotografija, Point-&-Shoot uređaja 25% fotografija, a mirrorless fotoaparata 3%.

 

Gledamo li pojedinačnu zastupljenost pojedinih mobilnih uređaja, najpopularniji mobilni uređaji na Flickru redom su bili iPhone 6, iPhone 5S, Galaxy S5, iPhone 6 Plus i na kraju iPhone 5.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.