Final Cut Pro X dobio podršku za dodatke trećih strana | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Od sada ćete moći upotrebljavati workflow dodatke trećih strana u popularnom Appleovom programu za uređivanje videa. Apple je jučer najavio...
Final Cut Pro X dobio podršku za dodatke trećih strana

Od sada ćete moći upotrebljavati workflow dodatke trećih strana u popularnom Appleovom programu za uređivanje videa.

Apple je jučer najavio da će nakon sljedeće nadogradnje Final Cut Pro X imati podršku za workflow dodatke trećih strana, te da će se oni tako moći upotrebljavati unutar sučelja za uređivanje. To znači prilično usku integraciju – primjerice, moći ćete povlačiti medijski sadržaj u knjižnicu Final Cuta Pro, lako ga pokrenuti i sinkronizirati između samog programa i dodataka.

Sve te dodatke možete preuzeti u Mac App Storeu, a Apple je i sam složio jednu kolekciju probranih dodataka (ali i brojnih drugih korisnih aplikacija za snimke). Primjerice, imamo dodatke poput Frame.io, koji poboljšava postprodukciju, Shutterstocka za pregledavanje snimki ili CatDV-a za upravljanje medijskim dodacima.

Između ostalog, najnovije ažuriranje za Final Cut Pro donosi i druge korisne inovacije, od smanjivanja buke, preko grupnog dijeljenja pa sve do novog lebdećeg prozora za kodiranje vremena. Ako ste zainteresirani, obavezno provjerite o čemu se radi.

Izvor: iMagazin.hr

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.