Facebookov virtualni asistent zove se M | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Svaka šuša će uskoro imati virtualnog asistenta, pa zašto ga ne bi imao i Facebook – ovaj stiže pod imenom M i bit će dostupan u Messengeru
Facebookov virtualni asistent zove se M

Facebook je u srijedu najavio novi servis jednostavnog naziva – M. Radi se o osobnom virtualnom asistentu koji „živi“ u Facebookovoj aplikaciji Messenger i želi, poput Cortane ili Siri, korisnicima olakšati život. Za razliku od konkurenata M će virtualnu asistenciju odvesti na nove razine uz korištenje ljudskog faktora.

Facebookov David Marcus uslugu je najavio u objavi na svom Facebook profilu rekavši da je M temeljen na umjetnoj inteligenciji koju trenira i nadgleda tim stvarnih ljudi.

M će moći izvršavati zadatke umjesto korisnika, a Marcus je kao primjer naveo kupovinu stvari na on-line trgovinama, dostavu darova ili rezerviranje stolova u restoranima. Servis će kombinirati ljudsku i umjetnu inteligenciju ne bi li krajnjem korisniku ponudio najbolje i najsmislenije iskustvo, no usprkos tome s vremenom će postati samostalniji, te samim time brži i dostupniji.

Facebookov će virtualni asistent u početku biti dostupan vrlo maloj grupi korisnika u SAD-u, a s vremenom bi se trebao širiti, iako o tome zasad nije poznato ništa.

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.