Face ID bi mogao biti nadograđen sljedeće godine | iKlinika.hr - iPhone, iPad, iPod & Mac servis

Što? Ali tek je izašao! Da, Apple je počeo raditi na novoj, razvijenijoj verziji. Brzina je bezobzirna u tehnologiji prepoznavanja...
Face ID bi mogao biti nadograđen sljedeće godine

Što? Ali tek je izašao! Da, Apple je počeo raditi na novoj, razvijenijoj verziji. Brzina je bezobzirna u tehnologiji prepoznavanja lica i 3D kamerama.

Ming-Chi Kuo je objavio novo izvješće za investitore u kojemu piše o Appleovim budućim planovima. Ovaj put, naglasak je stavljen na daljnje razvijenu verziju Face ID-a, koja bi čak mogla biti predstavljena na novim iPhone uređajima 2019. godine.

Naizgled, nema puno stvari koje bi mogle biti daljnje razvijene na Face ID-u: u većini slučajeva, on radi ono što bi trebao bez pitanja i teško se primjećuje da se odvija bilo kakva vrste autentikacije dok otključavate vaš telefon. Međutim, Apple vjeruje da i dalje ima mjesta za poboljšanja, a tvrtka navodno radi na daljnje poboljšanoj verziji.

Prema Kuovim riječima, to bi izgledalo ovako: u senzor bi stavili jače VCSEL diode, a to bi smanjilo utjecaj vidljivih svjetala iz okoliša, poput infracrvene buke. Pa, moramo priznati da nije bilo puno problema s trenutnim oblikom autentikacije, barem što se tiče pouzdanosti. Međutim, potražnja bi bila veća za Face ID-em koji radi u oba smjera, iako se Kuo nije pozvao na to.

Umjesto toga, pažnju je posvetio uzbudljivijem potencijalnom razvoju, koji prema njegovim riječima ima šansu od 50% da bude stavljen u iPad uređaje do kraja 2019. i početka 2020. godine, a tokom 2020. godine bi mogao biti uključen čak i u iPhone. Riječ je o Time of Flight (ToF) 3D kameri.

ToF kamera bi omogućavala uređajima da stvore 3D model svog okruženja. Slično načinu na koji Face ID stvara model lica, međutim ne bi bila ograničena samo na korisnika, jer bi i okruženje također bilo uključeno. Pretpostavka je da bi inovacija prvo trebala stići na iPad uređaje, što nije slučajnost: ove 3D fotografije bi se mogle urediti s Apple Pencilom nakon što su snimljene.

Ne treba ni reći da bi s ovim razvojem mogli ući u dubine AR mogućnosti. Pogotovo ako uzmemo u obzir da bi, prema Gurmanovim riječima, AR naočale trebale biti predstavljene u ovo vrijeme, a u istom periodu se očekuje i dolazak prvog 5G iPhonea. Kuo vjeruje da bi kombinacija svega toga, nadopunjena puno boljom Apple Maps aplikacijom, mogla biti odlično opravdanje za trud koji je Apple uložio u proširenu stvarnost.

 

Izvor: iMagazin.hr

Comments are closed.

Telefon: 01 5587 240
Hello. Add your message here.